Hindistan Ankara Büyükelçisi Thomas'dan Vali Doğan'a Ziyaret

Hindistan Ankara Büyükelçisi Susmita Golgulee Thomas, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti.

Hindistan Ankara Büyükelçisi Susmita Golgulee Thomas, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükelçi Thomas'ın Konya'yı ziyaretinden dolayı onur duyduklarını belirterek, "Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen 2. büyük ekonomisi. Bugün büyüme rakamları açıklandı ve Türkiye Çin'in ardından dünyanın en hızlı büyüyen 2. ekonomisi oldu. Tabi bu büyüyen ekonomilerde Hindistan ve Brezilya'nın özel bir durumu var. Özellikle Hindistan'ın yabancı dil bilen, yetişmiş bir genç nüfusa sahip olması, yabancı yatırımcılar için bulunmaz bir imkan olarak yabancı yatırımcılara sunuluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Hindistan ile Türkiye'nin sağlam ve köklü ilişkiler içinde olduğunu ifade eden Büyükelçi Susmita Golgulee Thomas ise, "Bu noktada her iki ülke, birlikte çalışabilecek kapasitede. Özellikle eğitim konusunda gençlerinizin yabancı dile hakim olabilmesi bizleri mutlu eder. Gençlerinizin iş alanında, iletişim teknolojilerinde ve bilimsel konularda yabancı dile hakim olabilmesi için eğitim konularında işbirliği yapabiliriz. Biz ülke olarak sizin iş adamları dernekleriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Lokal bazda illerin ileride olduğu sanayi alanlarında işbirliği ve yatırım için bu görüşmelerimiz sürecek. Bu bağlamda Mayıs ayı içinde İstanbul'da büyük katılımlı bir toplantı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: