Hindistan Büyükelçisi: Ahşap Işletmeciliğinizi Beğeniyoruz, Fuar Fırsat Olabilir

Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Türkiye’deki ahşap işlemeciliği ve oymacılığı beğendiklerini belirtti. Thomas, ülkesinde...

Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Türkiye’deki ahşap işlemeciliği ve oymacılığı beğendiklerini belirtti. Thomas, ülkesinde aralık ayında yapılacak mobilya fuarının Türk işadamları için bir fırsat olabileceğini kaydetti.

Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) davetlisi olarak Mersin’e gelen Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlhan ve dernek üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Thomas, Mersin’in tarihi anlamda belirgin özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Thomas, Mersin gezisi sırasında tarihi kalıntıların gelecek nesillere aktarılması amacıyla muhafaza edildiğini gördüğünü söyledi. Thomas, “Ülkemizde mobilyaya olan ihtiyaç giderek artıyor. Ahşap alanındaki gelişmeleri yerinde görmek ve Türkiye ile Hindistan arasında ne gibi işbirlikleri yapılabileceğini araştırmak istedik. Önümüzdeki aralık ayında Hindistan’da bir mobilya fuarı açılacak. Fuarımız Türkiye ve Mersin’in işadamları için büyük bir fırsattır.” diye konuştu.

Organizasyonda Hindistan’ın neye talep olduğunu birinci elden görmenin mümkün olacağını anlatan Thomas, “Türkiye ile Hindistan arasında gerçekleştirilmesini istediğimiz paylaşımların biran önce başlaması gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu ise Türkiye ile Hindistan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye ile Hindistan’ın birbirini tanıyarak ekonomik, kültürel ve sosyal kazançlar sağlamasını amaçladıklarını ifade eden Güzeloğlu, "Tarihin geçmişinden bu yana çok özel ve güzel iki kültürün temsilcisi ile dünya coğrafyasının çok önemli kültür merkezleri olan Hindistan ve Türkiye kültürlerinin birbirinden etkilendiğini de biliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 6 yıl önce Hindistan’a yaptığı ziyarette gördüğü Türk eserlerinin ilişkilerin sürmesine önemli bir zemin teşkil ettiğini vurgulayan Güzeloğlu şöyle devam etti: “Bu bağlamda dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Hindistan’ın, dünyanın en hızlı büyüyen ve dünya ölçeğinde yaşanan krizlere rağmen gelişimini sürekli olarak sürdüren ülkemiz ile ilişkilerini daha güçlendirmesi gerekmektedir. Hindistan’daki altyapı çalışmaları, orta sınıfın güçlendirilmesi ve Hindistan Hükümeti’nin ekonomik anlamda sosyal yatırımları gündemine almasını dikkatle izliyoruz.”

Ziyaret sonrası Vali Güzeloğlu, Thomas’a, üzerinde 2013 yılında gerçekleştirilecek olan Akdeniz Oyunları logosunun yer aldığı bir kutu içerisinde, Mersin’de üretilen zeytin ürünlerinden elde edilen organik gıda maddelerinin bulunduğu hediye verdi. Thomas ise Güzeloğlu’na Hindistan’ın Agra kentinde bulunan ve dünyanın 7 harikasından birisi olan Tac Mahal işlemeli bir hediye takdim etti.

Öte yandan Thomas, Vali Güzeloğlu’nun 2013’te yapılacak Akdeniz Oyunları’na ilişkin davetine izleyici olarak katılma sözü verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: