Hindistan Büyükelçisi Kapadokya'da

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, ailesi ile Nevşehir’e geldi. Eşi Ravi Thomas ile birlikte...

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, ailesi ile Nevşehir’e geldi.

Eşi Ravi Thomas ile birlikte Kazakistan’ın Nevşehir Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer'in davetlisi olarak Nevşehir'e gelen Hindistan Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas ilk olarak Nevşehir Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Abdurrahman Savaş tarafından giriş kapısında karşılanan Büyükelçi Thomas, Valilik Fuaye Salonu'na geçerek şeref defterini imzaladı. Sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Thomas, Kapadokya’ya ilk olarak 13 Ekim 2011 tarihinde ziyaret için gelen Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Eyaletler Konseyi Başkanı Mohammad Hamid Ansari ile birlikte geldiğini ve çok beğendiğini söyledi. Türkiye ile Hindistan’ın iki dost ülke olduğunu kaydeden Thomas, siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra turizmde de ilerleme sağlamak istediklerini söyledi. Beraberinde çok sayıda Hindistanlı işadamını da getirdiğini ifade eden Büyükelçi, karşılıklı yatırım imkanları oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Vali Abdurrahman Savaş ise son yıllarda bölgeye Hindistan’dan gelen ziyaretçi sayısında önemli oranda artış kaydedildiğini, ancak potansiyele bakıldığında sayının az olduğunun görüldüğünü söyledi. Bölgenin 12 ay boyunca ziyaretçi kabul edebildiğini ve dört mevsiminde ayrı güzelliklerini ziyaretçilerine gösterebildiğini ifade eden Vali Savaş, özellikle turizm alanında işbirliğinin artırılmasına çalışacaklarını ifade etti.

Büyükelçi Thomas, Vali Savaş’a Türk-İslam Mimarisi'nin en önemli yapıtları arasında yer alan Taç Mahal Külliyesi’nin maketi ile yapıyı anlatan kitap, Vali Savaş ise Avanos toprağından yapılı Gagalı Hitit Anforası hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: