Hindistan Büyükelçisi Vali Demir'i Ziyaret Etti

Sanayi tesislerini incelemek ve işadamlarıyla yapılacak toplantılara katılmak üzere Denizli İşadamları Derneği'nin (DİAD) davetlisi olarak...

Sanayi tesislerini incelemek ve işadamlarıyla yapılacak toplantılara katılmak üzere Denizli İşadamları Derneği'nin (DİAD) davetlisi olarak kente gelen Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita G. Thomas, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita G. Thomas'ın yanı sıra Hindistan Tekstil Kurumu temsilcisi Ravi Komar, DİAD Başkanı Erdem Aydın ve dernek üyeleri katıldı. Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita G. Thomas, Türkiye ile Hindistan arasındaki ilişkilerden çok umutlu olduğunu söyleyerek, Hindistan'ın Türkiye'den ihracatında en büyük paya sahip illerin başında Denizli'nin geldiğini, özellikle tekstil ürünlerinin ön plana çıktığı kenti ziyaret ederek işadamları ile birebir görüşmek için geldiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Vali Abdülkadir Demir ise, konuk heyete sanayi alanları ile ilgili bilgiler verirken, Denizli'nin Türkiye'de tekstilin başkenti olduğunu söyledi. Vali Demir, yıllık ihracatın yaklaşık 3 milyar dolar olduğunu ve bunun yüzde 50'sinin tekstil ihracatı olduğunu belirtti. Son zamanlarda bakır kablo üretiminde Denizli'nin ön plana çıktığını hatırlatan Vali Abdülkadir Demir, traverten mermer sektörünün de dünya piyasasında önemli yer edindiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir, ziyaretin anısına Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita G. Thomas'a Çeşm-i Bülbül hediye etti. Büyükelçi Susmita G. Thomas da Vali Demir'e ülkelerine has hediyeler takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: