Hindistan cevizinin faydaları

Her Survivor yarışmasında popüler olan hindistan cevizinin faydalarını sizin için derledik. Pastaları, tatlıları süslediğimiz hindistan cevizinin faydaları saymakla bitmiyor. Tropik bölgelerde yetişen hindistan cevizinin kemik erimesinden, ülsere kadar iyi geldiği belirtiliyor.

Hindistan cevizi B grubu vitaminlerini de içermektedir. (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, vtiamin, pyridoxin). Hindistan cevizinin suyu bunların dışında sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve Klor da içermektedir.

Olgunlaşmış kuru bir hindistan cevizi midedeki fazla Asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlamaktadır. Hindistan cevizinin özü sindirim sistemi rahatsızlıkları'nın tedavisinde oldukça etkilidir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metotlar başarısız kaldığında hindistan cevizi çok değerli bir besindir.

Reklam
Reklam

Hindistan cevizi nasıl kırılır?

[Hindistan cevizi nasil kirilir?](http://www.nasil.tv/Hindistan-cevizi-nasil-kirilir)[![](//www.nasil.tv/s/z31/img/elogo.png)](http://www.nasil.tv)

Hindistan cevizi suyunun faydaları: hindistan cevizi suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar. Ayrıca, B grubu vitaminlerinide içerir. (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin). Suyu ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klorda içerir. Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar.

Hindistan cevizi sütünün faydaları: hindistan cevizi sütü metabolik hızı artıtırır, Sindirim ve besin emilimi yardımcısıdır, Omega 3 yag asitlerinin toplanmasını sağlar, Anti bakteriyel, mikrobiyal koruma sağlar, Anti oksidan koruma sağlar, Bağışıklık Güçlendirir.

Reklam
Reklam

Hindistan cevizi cilde faydaları: Hindistan cevizi suyu yüz ve cilt beyazlatmak için kullanılabilir. Bilhassa yüzün rengini açma, koltuk altı kararmasına bitkisel çözüm olma, genital bölge kararmalarına doğal tedavi olanağı sunma gibi yönleriyle Hindistan cevizi suyunun cilde ve yüze faydaları bir hayli meşhurdur. Esmer deriyi beyazlatmak için kullanılan hindistan cevizi maskesi özellikle uzakdoğu kadınlarının beyaz görünme taleplerine ucuz ve etkili bir cevap olarak biliniyor.

Hindistan cevizi nasıl kullanılır: hindistan cevizi kabuğu içindeki etli kısmı ve tohumu kullanılır. Şekerle birlikte yenirse hem vücuda fazla ağırlık vermez hem de cinsel gücü arttırır. Yarım çay bardağı Hindistan cevizi sütünün içine bir çorba kaşığı ananas suyu ekleyin. İkisini karıştırın ve yarım saat deride bekletin. Soğuk suya batırılmış pamuk yardımı ile çıkarın. Bu maskeyi birer gün ara ile kullanın. Yüzün rengi zamanla açılır. Tende alaca bulaca görüntüde farklı renk tonlaması varsa, zaman içinde onları da giderir. Hindistan cevizinin içinden çıkan ve peltemsi bir yapısı olan beyaz sıvı, içinde yüz derisi için çok önemli etken maddeleri barındırır. Hindistan gibi doğu ve Uzakdoğu ülkelerinde birçok kadının uyguladığı bir yöntemdir. Özünde birçok vitamin ve doymuş yağ asitleri yer alır. Ciltteki ince kırışıklıkları giderdiği ve yumuşattığı gibi özellikle de beyazlık isteyenler için teni açan özelliği vardır.

Reklam
Reklam

Hindistan cevizi palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.

Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir. Ayrıca beyaz tanecikler halinde kek ve pastayı süslemek ve tat katmak amacıyla da kullanılmaktadır.

Boyu 20 metreyi aşan Hindistan cevizinin özsuyu mayalanarak bir tür "palmiye şarabı" üretilir. Meyvesinden elde edilen bir sıvı da tıpta kullanılmaktadır. Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar. Genellikle toz hâlinde satılır, sert kabuğunun altında hindistan cevizi sütü denen yoğun sıvı bulunur.

Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve kükürt açısından da zengin bir besindir.

Reklam
Reklam

Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Olgunlaşmış kuru bir hindistan cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar. Hindistan cevizinin özü sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça etkilidir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metotlar başarısız kaldığında hindistan cevizi kullanılabilir.