Hindistan Cevizli Kek

Damağınızda yaz aylarından bir tat bırakacak olan Hindistan cevizli kek tarifim var.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 15dk
Pişirme Süresi 30dk
Kalori/Porsiyon -

Damağınızda yaz aylarından bir tat bırakacak olan Hindistan cevizli kek tarifim var. Şekerli, ama aynı zaman da hafif bir tadı olan bu keki yaptıktan sonra durmadan yemek isteyecekseniz. O yüzden şimdiden uyaralım; kilonuza dikkat ediyorsanız bu keki evde tek başınayken yapmanızı pek tavsiye etmiyoruz, mutlaka birileriyle paylaşın!

Malzeme Listesi

318 gr un
34 gr mısır unu
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
170 gr tereyağı
315 gr toz şeker
4 adet büyük boy yumurta
235 ml tam yağlı Hindistan cevizi suyu
120 gr tam yağlı ekşi krema
1 çay kaşığı Hindistan cevizi özü
1/2 çay kaşığı vanilya
...
Üzerindeki Sos İçin;
...
112 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
226 gr krem peynir
3/4 çay kaşığı Hindistan cevizi özü
420 gr pudra şekeri
130 gr rendelenmiş Hindistan ceviz
300 gr ahududu

Reklam
Reklam

(8 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. 45x33 ebatlarında bir fırın tepsisini yağlayın ve un serpiştirin, fazla unları temizledikten sonra kenara ayırın.

Adım 2

Bir kasede un, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu 20 saniye karıştırıp kenara ayırın.

Adım 3

Büyün bir kasede, el mikseri yardımı ile tereyağı ve şekeri rengi açılıp karışım kabarana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Adım 4

Orta boy bir kasede Hindistan cevizi sütü, ekşi krema, Hindistan cevizi özü ve vanilya özünü iyice homojenize olana kadar karıştırın.

Adım 5

Un karışımının 1/3'ünü yağ karışımına ekleyerek düşük hızda tamamen karışana kadar karıştırın. Aynı işlemi üç defa tekrar edin. Karışımı en başta yağladığınız tepsiye dökün ve bir spatula yardımı ile düzleştirin. 23-28 dakika arası pişirin. Tam olarak piştiğini anlamak için bir kürdanı kekin ortasına batırın, kürdanda kek parçası kalmıyorsa fırından alabilirsiniz. Soğumaya bırakın.

Reklam
Reklam
Adım 6

Üzerindeki sos için: Tereyağını iyice yumuşayana kadar mikser ile çırpın. Krem peyniri ekleyip yumuşayana kadar karıştırın. Hindistan cevizi özü ve pudra şekeri ekleyip açık renk ve pofuduk bir görünüm elde edene kadar 1-2 dakika boyunca karıştırın. Soğuyan kekin üzerine eşit bir şekilde dökün. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve ahududuları ekleyin. Buzdolabına kaldırın. Servis etmeden önce 10-15 dakika dışarıda bekletin.