Hindistan’la Antalya’nın Ikili Ilişkileri Gelişecek

Antalya’ya gelen Hintli turist sayısında yüzde 200 artış olduğu açıklandı. Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee...

Antalya’ya gelen Hintli turist sayısında yüzde 200 artış olduğu açıklandı. Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Türkiye ve Antalya ile ikili ilişkilerini artırdıklarını artık sıkça birlikte hareket edileceğini açıkladı.

Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas’ı Antalya’da görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Altıparmak, “Büyükelçi’nin ilk ziyaretinde ilişkileri geliştirme yönündeki azmi ve kararlılığından çok etkilendim. Bu gelecekte ilişkilerin artacağını gösteriyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Altıparmak, iki ülke ilişkilerinin çok büyük ekonomik, kültürel ve turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirerek, bu potansiyelin harekete geçirilmesi için daha önceden çalışma başlattıklarını ve Türkiye’yi ilk kez Antalya üzerinden tanıyacak Hintli işadamlarını getirerek bu çalışmalardan ekonomik değeri son derece yüksek sonuçlar aldıklarını anlattı.

Vali Altıparmak, bu kapsamda 28 Nisan–1 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da Hint ve Türk işadamlarının bir araya geleceklerini, bu toplantının geçen senelerde yapılmış olanı biraz daha katlayacağını ve hızlandıracağını dile getirerek, büyükelçi Thomas’ı da aralarında görmek istediklerini açıkladı.

İki ülke arasında turist sayısının az olduğunu ifade eden Vali Altıparmak ancak artış trendine bakıldığı zaman Antalya’ya gelen Hintli turist sayısının 2010–2011 yıllarında yüzde 200 ile diğer ülkelere göre çok fazla olduğunu belirtti.

“KARŞILIKLI GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ İÇİN BURADAYIM”

Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas da Antalya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Vali Altıparmak’a kabulünden dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Türkiye ile Hindistan arasında ticaret, turizm, sanayi alanlarında ciddi bir potansiyel olduğunu ifade eden Büyükelçi Thomas, bu potansiyelin daha iyi nasıl değerlendirileceği konusunda karşılıklı görüşleri bildirmek üzere Antalya’da bulunduklarını kaydetti. İki ülke arasındaki ilişkilerde açığı kapatmak istediklerini belirten Büyükelçi Thomas, Vali Altıparmak’ın önereceği en az 10 kişiye çeşitli alanlarda uzmanlaşmak üzere Hindistan’da burs vermek istediklerini söyledi.

Turizm alanında da çalıştıklarını belirten Büyükelçi Thomas, Hindistan’dan Türkiye’ye 75–80 bin turist gelirken, Türkiye’den Hindistan’a 15–16 bin turist geldiğini ifade ederek, “İlişkilerin daha da gelişmesi anlamında turizm rakamlarının yükselmesinde fayda var.” diye konuştu.

Büyükelçi Thomas bu yıl içerisinde Hindistan Cumhurbaşkanı’nın ve yakın zamanda ise iki ticaret heyetinin Türkiye’yi ziyaret edeceğini ifade ederek, bu ziyaretlerin de iki ülke arasında 7 milyar dolar seviyesinde olan ticari ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Vali Altıparmak da Büyükelçi’ye valilik tabağı ve Antalya’yı tanıtan kitap hediye etti. Büyükelçi Thomas da Vali Altıparmak’a Türkçe ve İngilizce 'Hindistan ile Ticaret' adlı kitabı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: