Hingis kortlara dönüyor

Daha önce kortlara dönceğini açıklayan tenis dünyasının eski 1 numaralı raketlerinden Martina Hingis'in, yeni yılın ilk turnuvası olan Uluslararası Sidney Turnuvası'nda oynayacağı bildirildi.

Topuğunda ve ayak bileğinde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 2002 yılında kortlara veda eden Martina Hingis, daha önce yaptığı açıklamada kortlara döneceğini belirtmişti. 16 Ocak'ta başlayacak olan yılın ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ın organizatörleri de, İsveçli eski şampiyonun turnuvada yarışacağını ifade ediyor. Kortlarda mücadele ettiği süre içerisinde 5 kez Grand Slam zaferi kazanan Hingis'in 8 Ocak'tan 14 Ocak'a kadar sürecek olan Medibank Sydney Uluslararası Tenis Turnuvası'na da katılacağı belirtildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan turnuva yöneticisi Craig Watson, "Martina Hingis'in gelişini heyecanla bekliyoruz. Ona Medibank Turnuvası için özel bir statü hazırlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

1994 yılında tenis kariyerine başlayan Hingis'in, teklerde 40 WTA Turnuvası, 5 de Grand Slam turnuvası zaferi bulunuyor. 36 kez çiftlerde şampiyon olan tenisçi, 16 yaşındayken 1 numaraya yükselmiş ve dünya klasmanının en genç bir numarası olmuştu.