Hint Akıllı telefon üreticileri Windows Phone ile geliyor

Windows Phone platformuna Hindistan firmalarından büyük atak geliyor. Hindistan’ın dört büyük akıllı telefon üreticisinden Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefonlar geliyor.

Microsoft’un mobil işletim sistemi olan Windows Phone geçtiğimiz yılki yaşadığı büyümeyi bu seneden devam ettirmek istiyor. Nokia’nın pazarın büyük bir bölümüne sahip olmasının yanında Microsoft, yeni firmaları bu pazara çekme amacında. Akıllı telefon devlerinden olan Sony’nin de Windows Phone işletim sistemli telefon üreteceğini duyurmasından sonra Hintli firmalardan da bir haber geldi. Karbonn, Lava, Micromax ve Xolo olmak üzere dört büyük üretici Haziran ayı ile Windows Phone işletim sistemini kullanan yeni modellerinin tanıtacaklar. Bu modellerin Hindistan’ın yanında çevre ülkelerde de satışa sunulacağı bilinmekte. Bunun yanında bu modellerin uygun fiyata sahip olmaları da bekleniyor.

Reklam
Reklam

Gelen bilgilere göre Lava firmasının modellerinin Qualcomm Snapdragon 200 işlemcisi ile pazara giriş yapması bekleniyor. Alt ve orta seviyedeki akıllı telefonların gelmesi beklenen Hindistan’da bu cihazların düşük bir fiyatlandırmaya sahip olması bekleniyor. Ayrıca Samsung‘un da Windows Phone’ye destek vermeye devam edeceği de bilinmiyor. Son olarak Samsung Huron veya Samsung ATIV SE modeli üzerinde çalışmalarını sürdüren Samsung’un yanında pazarın lideri olan Nokia‘da yeni modellerini tanıtmaya devam edecek. Bakalım Windows Phone geçen sene yakaladığı yüzde yüzün üzerindeki büyüme oranını tekrardan yakalayabilecek mi.