Hintli iş adamları Antalya'ya yatırım yapmak istiyor

Hintli iş adamlarının Antalya’da mermer, granit ve turizm alanlarına ilgi gösterdiği bildirildi. Hindistan’ın Ankara Büyükelçiliği...

Hintli iş adamlarının Antalya’da mermer, granit ve turizm alanlarına ilgi gösterdiği bildirildi. Hindistan’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dr. AVS Ramesh Chandra, Hintli iş adamlarının bu alanlara yatırım yapmak istediğini söyledi.

Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dr. AVS Ramesh Chandra, İstanbul Başkonsolosu Vanlalhuma ile birlikte Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek de hazır bulundu.
Maslahatgüzar Chandra, Akdeniz bölgesinin ekonomik ve ticari potansiyeli olduğunu, Hintli iş adamlarının bu gözle baktıkları bölgeye yatırım yapmak istediklerini belirtti. BAKA’nın, Hintli iş adamlarının bölgeye yatırım yapması için çaba sarf ettiğini ifade eden Chandra, “İşbirliği yapmamız için politika arenası da çok uygun.” dedi. Hintli iş adamlarının Antalya’da mermer, granit ve turizm alanlarına ilgi gösterdiğini dile getiren Chandra, atılacak adımlarla ekonomik işbirliğinin gelişeceğine inandığını vurguladı.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da BAKA toplantılarında, Hindistan’ın üzerinde durduklarına değindi. BAKA çalışanlarının, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için çaba harcadığını kaydeden Vali Altıparmak, ithalat ihracat dengesi açısından Türkiye aleyhine bir durumun söz konusu olduğu 1 milyar nüfuslu Hindistan’dan Antalya’ya turist getirmeye çalıştıklarını anlattı. Altıparmak, “Turizmde ve tarımda sahip olduğumuz potansiyeli Hindistan’la paylaşma anlamında bu ilişkiye önem veriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Maslahatgüzar Chandra, ziyarette Vali Altıparmak’a, Hindistan’ı tanıtan bir kitap hediye etti. Antalya Valisi de misafirine, Antalya tanıtım CD ve kitabı verdi. Chandra, daha sonra ziyaretçi defterini imzaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz