Hintli Işadamları Batı Akdeniz’e Gözünü Dikti, Işbirliklerine Hazır

Hintli ile Batı Akdenizli işadamları bir araya geldi. 2 ülke temsilcileri birlikte işbirliği yapmaya yönünde...

Hintli ile Batı Akdenizli işadamları bir araya geldi. 2 ülke temsilcileri birlikte işbirliği yapmaya yönünde çalışmalar başlattı. Hintli işadamları süt ve gülde ortaklık teklif etti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ile Hintli işadamlarının ikici kez buluştuğu ‘INCOM 2013 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı’ gerçekleştirildi. Antalya, Burdur ve Isparta’dan gelen işadamları ile ikili görüşme yapan Hintli işadamları, firmalara yerinde ziyaretler gerçekleştirdi. INCOM 2013kapsamında gıda, yenilenebilir enerji, kozmetik, mermer, mobilya ve tarım sektörlerinden 53 Hintli işadamı çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Sürdürülebilir işbirliğinin bağlantılarının yapıldığı, karşılıklı bilgi alışverişinin gerçekleştiği BAKA uzmanlarının eşliğindeki firma ziyaretlerinde, taraflar fizibilite araştırması sonrasında ortaklık ve ticaret başlatabilecekleri aşamasına geldi.

Reklam
Reklam

Ülkesinde soya sütü ve soya süt tozu imalatı ve pazarlaması yatırımları bulunan Sumit Agarwal, yatırım ortaklığı gerçekleştirme amacıyla Burdur’un Bucak ilçesi OSB’de 4 bini kapalı toplam 8 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Zerenler Süt Ürünleri’ni ziyaret etti. BAKA’dan mali destek programı kapsamında hibe alarak bölge firmalarına örnek olacak modern tesiste faaliyetlerini sürdüren firmanın sahibi Ali Zeren ile Hintli işadamı, yatırım ortaklığı fırsatı, bu kapsamda süt tozu üretimi ve ithalatı üzerine karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Prensipte fikir birliğine varan taraflar, detaylı görüşmeler ve kurulması planlanan süt tozu üretim tesisi fizibilitesi için önümüzdeki günlerde karşılıklı olarak tekrar görüşmeye karar verdi.

Hintli 2 işadamı da, Isparta’yı ziyaret etti. Gül ve kozmetik sektöründe yatırım ve ortaklık planlayan Hintli 2 işadamına gül bahçeleri gezdirildi. Roseland Nem, gülyağı fabrikası sahibi Mehmet Ali Doğan’ın Süleyman Demirel OSB’deki gül, kekik ve lavanta yağı ürettiği fabrikasını da gezip üretim konusunda bilgi alan Hintli işadamları, Güneykent’de gül çayı tesisi kurabilmek için fizibilite çalışması yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Hintli işadamı grubu da Antalya’da modern sera teknolojisinin örneklerinden Güneş Ev ile topraksız tarım serasını gezdi. Güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile yapılan tarım örneğini detaylı olarak inceleyen konuk işadamları, Akdeniz Üniversitesi Teknokent’te araştırmalarını sürdüren Grow Fide’nin tohumculuk araştırma serasında da incelemede bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz