Hintli öğrenciler Türkçe olimpiyatları hazırlık çalışmaları için Bafra’da

Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Bafra’ya gelen Hindistanlı öğrenciler hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Toplam onbir öğrenci ile...

Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Bafra’ya gelen Hindistanlı öğrenciler hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Toplam onbir öğrenci ile gelen grup 6 kız 5 erkek öğrenciden oluşuyor.
15 Haziran'da itibaren yapılacak olan 9. Türkçe Olimpiyatları’nda başarı elde etmek için yoğun gayret sarf eden öğrenciler aynı zamanda da Türk örf ve adetlerini yakından takip ediyor. Sergileyecekleri çalışmalar arsında Barış Manço ve Murat Göğebakan’dan şarkılar, Akçaabat ve Erzurum yöresi halk oyunlarından değişik çalışmalar yer alıyor. Grup içerisinde ilk defa Türkiye’ye gelen öğrenciler olduğu gibi ikinci kez gelen öğrenciler de yer alıyor. Bunlardan Mahima Ghosh geçen sene şarkı dalında yarışmış ve ödülünü başbakan Tayyip Erdoğan'dan almıştı.
Çalışmalarla birlikte çevre edinim gezilerinde bulunan grup, Bafra, Sinop ve Samsun’un tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatı yakaladı. Ayrıca Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde nezaket ziyaretinde bulunan öğrenciler Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Belediye Başkanı Zihni Şahin, 19 Mayıs Kaymakamı Kadir ekici, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Emniyet Müdürü Mehmet Yavuz'a makamlarında ziyarette bulunarak Bafra ve 19 Mayıs ilçeleri hakkında bilgi aldı. Ziyaret edilen makamlar tarafından misafir öğrenciler çeşitli ödüllerle taltif edildi. 7 Haziran akşamı Bafra’dan ayrılacak olan misafir grup aynı zamanda Türkçe Olimpiyatları’nda Bafra'yı da temsil edeceklerini ve Bafra halkından da yarışmada kendilerine destek beklediklerini belirtti. Hindistan Learnium Türk koleji öğrencileri Bafra'nın ve Samsun’un tüm güzelliklerini tanıma fırsatını sundukları için ve kendilerini hazırlık aşamasında misafir eden Delta koleji öğrenci öğretmen ve tüm personeline gösterdikleri yakın ilgiden dolayıda ayrıca minnettar olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz