Hintli sinemacıların yeni gözdesi İstanbul

İSTANBUL (İHA) - İstanbul, Hint sinemasının yeni gözdesi oldu. Hint yapımı polisiye filmin bir bölümü İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerinde çekiliyor.
Hintli filmciler, sinema filmleri için İstanbul'u tercih etmeye başladı. Özellikle Boğaziçi'ni kendilerine plato haline getiren sinemacılar, İstanbul'un kendileri için çok uygun mekanlar içerdiğini, tercihlerini bu yüzden İstanbul'dan yana kullandıklarını belirtiyor.

Hindistan'ın tanınmış aktörlerinden Darshan Srunivas ile Gayatri Tayaraman'ın başrolünü oynadıkları polisiye-müzikal bir filmin çekimleri Dolmabahçe Sarayı önünde gerçekleşti. Sanatçılar, Hint müzikleri eşliğinde ilginç danslar sergiledi. İki Hintli yıldızın sergilediği figürleri, çevrede toplanan atandaşlar ilgiyle izledi. Bazı vatandaşlar sanatçıların fotoğrafını çekmek için sete girince yetkililer tarafından uyarıldı.

Reklam
Reklam

İstanbul'a ilk kez geldiğini söyleyen fimin aktörü Srunivas "Bu bir polisiye filmdir. Ülkenizde de bu filmlerin ilgiyle izlendiğini biliyoruz. Burada sadece filmin bir bölümünü çekiyoruz" diye konuşurken, güzelliğiyle özellikle erkeklerin ilgi odağı haline gelen aktrist Tayaraman, "Burada insanların bize ilgisi çok fazla. Dansımız ilginç ama herkesin hoşuna gidiyor. Filmde ben bir muhabiri canlandırıyorum. Türkiye'yi çok sevdim" diye konuştu.
Hintli oyuncular, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.