Hipodromların Şampiyonları Torbalı'da Yetişiyor

Ateş Harası At Çiftliği'nde yetiştirilen atlar, birçok yarışta ödül kazanıyor. Uzman ekiplerle eğitilen atlar, ünlü...

Ateş Harası At Çiftliği'nde yetiştirilen atlar, birçok yarışta ödül kazanıyor. Uzman ekiplerle eğitilen atlar, ünlü jokeylerin gözdesi oluyor.

2008 yılında Torbalı’ya bağlı Ayrancılar Mahallesi’nde faaliyet göstermeye başlayan Ateş Harası At Çiftliği, şampiyon atları yetiştirmeye devam ediyor. Çiftlikte; 8 damızlık, 3 Arap atı ve 11 tay bulunuyor. Toplamda 32 at özel yetiştirilip besleniyor. Deneyimli ekiplerle eğitilen atlar her gün farklı saatlerde yürüyüş yaptırılıyor. İşletmeciliğini Faruk Ateş’in yaptığı çiftlik, at meraklıların gözdesi haline geldi.

Reklam
Reklam

Uzman ekip ve kadrolarıyla özenle yetiştirilen yarış atları, başta Gazi Koşusu olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık koşularında da ön sıralarda yer alıyor. Çiftlik hakkında bilgiler veren uzman yarış atı yetiştiricisi ve işletme sorumlusu Nusret Çelik, çiftlikte bugüne kadar, TJK'nın birçok hipodromu'nda koşan başarılı atlar yetiştirildiğini kaydederek, “Halen çiftliğimizde 8 damızlık anne başta olmak üzere, 11 tay ve 3 Arap atı bulunmakta. Birçoğu yeni sahibini beklerken, diğerleri yarışlara burada hazırlanıyor” dedi.

'ATEŞİN KIZI' BURADA YETİŞTİ

2008 tarihinde Ankara Hipodromu’nda, Cumhurbaşkanlığı adına düzenlenen özel koşuda ter döken Ateşin Kızı adlı at, Ateş Harası’nda doğup yetiştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ödüllendirilen Ateşin Kızı, koşuda birinci gelerek uzun yıllar adından söz ettirdi. Nusret Çelik, Ateşin Kızı’nı o yıllarda çok iyi hazırladıklarını dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bizim yetiştirdiğimiz ve koşuda şampiyon olan Ateşin Kızı’na kupa ve çeşitli ödüller verdi. Bu at bu koşuda 400 bin liralık bir kazanç elde ederken, Ateşin Kızı toplamda koştuğu zaman içinde, 1 milyon 274 bin 310 liralık ödül kazanma başarısını gösterdi” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İNGİLİZ ATI “YARAMAZ ÇOCUK”

Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) 'Yaramaz Çocuk'u İngiliz atı da, Ateş Harası’nda yaşıyor. Söz konusu at, 2013 yılında birçok koşuda başarı elde ederek, adından söz ettirmeyi başardı. Ünlü jokeylerin vazgeçilmez atları arasına giren Yaramaz Çocuk, yine bu çiftlikte büyüyerek hipodromlarda sahiplerinin yüzünü güldürdü. Çelik, bu başarıların sırrını düzenli çalışmaya vererek, “Atlarımız bir program dahilinde yetiştirilmektedirler. Hara içinde kaldıkları süreden, patok koşu alanı içinde kalan antrenmanlarına kadar hepsinin belirli bir saati ve programı var. Bu atlarımıza asla programı dışında eğitimler yaptırılmıyor. Hepsi bizim için birer evlatlarımız gibi. Onları severek ve özenle büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: