Hira Bebekten Iyi Haber

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)- AYDIN'da, Fikriye- Kaan Öztayanç çiftinin 30 haftalık, 1350 gram olarak dünya gelen ve kalp masajı yapılarak solunumu sağlandıktan

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)- AYDIN'da, Fikriye- Kaan Öztayanç çiftinin 30 haftalık, 1350 gram olarak dünya gelen ve kalp masajı yapılarak solunumu sağlandıktan sonra yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan kızları Hira, hızla kilo alarak yaşama tutundu. 43 gündür hastanede olan Hira bebeğin, iki hafta içinde taburcu edileceği bildirildi.
Kuşadası'nda yaşayan Fikriye- Kaan Öztayanç çiftinin ilk bebekleri, geçen 18 Nisan'da, Aydın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, 30 haftalık olarak dünyaya geldi. Ailesinin 'Hira' adını verdiği, prematüre olarak doğan 1350 gram ağırlığındaki kız bebeğin solunumu olmadığı farkedilip, doğum odasında entübe edilerek kalp masajı uygulandı. Ardından yenidoğan yoğun bakım ünitesine alınarak 3 gün boyunca izlendi. Bu dönemde Hira bebekte bazı sağlık sorunları ile karşılaştıklarını belirten Neonatoloji (Yenidoğan) Uzmanı Dr. Ayşe Anık, "Bu dönemde 1100 grama kadar düşen ve oldukça kötü günler atlatan Hira bebeği özel sıvı besinlerle besleyerek kırk günü aşkın Yoğum Bakım Ünitesi'nde izledik. Hira bebeğimiz, hızla kilo alarak şu an 1970 grama ulaştı. Annesi tarafından emzirilerek besleniyor. Sağlık durumu gün geçtikçe daha iyiye gidiyor. Tedavisine devam ettiğimiz Hira bebeği, iki hafta içinde taburcu etmeyi planlıyoruz. Yeni Doğan Ünitemiz de prematüre olarak kuvöze koyduğumuz bebeklerimizin büyüyüp taburcu olmaları bizleri son derece mutlu ediyor. Hira bebeğimize ve ailesine sağlıklı bir ömür diliyoruz" dedi.
ANNEDEN TEŞEKKÜR
Zor ve sıkıntılı günlerinde yanlarında olan tüm hastane personeline teşekkür eden anne Fikriye Öztayanç, "Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Selim Pırpanlar, doğumumu 10 dakika içinde gerçekleştirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Doğuma girdiğimizde bebeğimizin kalbi durmak üzereydi. Aile olarak çok zor günler geçirdik. Fakat doktorlarımızın çabası bizi motive etti. Bugün hastanede 44'üncü günümüz. 1350 gram olarak doğan Hira'nın kilosu 1970 grama ulaştı. Üç gün önce bebeğimizin 40'ını kutladık. Benim için çok özel günlerdi. Yenidoğan Yoğun Bakım'da görevli personeller adeta ikinci ailem oldu. Hastane başhekimimize, başhekim yardımcılarımıza, yeni doğan yoğun bakım ünitesi sorumlu hekimlerine, hemşirelerine göstermiş oldukları güler yüz ve iyi niyetlerinden dolayı binlerce kez teşekkür ediyorum. Bir annenin en güzel duasında yer almaları çok güzel bir şey. 17 Kasım Dünya prematüre gününde Hira'mızla beraber yine burada olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: