Hırçın Karadeniz'de önlemler artırılıyor

SAMSUN (İHA) - Samsun'da, Karadeniz'in hırçın dalgalarında 7 kişinin boğularak hayatını kaybetmesinin ardından güvenlik önlemleri artırıldı.

Yaz sezonun başlamasının ardından vatandaşlar denize akın ederken, kısa sürede çok sayıda boğulma vakalarının olması yetkilileri harekete geçirdi. Sahile uyarı levhaları asılması, deniz polisince botlarla devriyeye çıkılması, denize şamandıraların döşenmesi boğulma olaylarının önüne geçemeyince, bu sefer 4.8 kilometrelik Atakum sahilinde vatandaşların yoğun olarak denize girdiği bölgelerde cankurtaran kulelerinin yapımına başlandı. Boğulma olaylarının olması ve yetkililerin tüm uyarılarına rağmen vatandaşların, canlarını hiçe sayarak denize dalgalı zamanlarda girmeleri ve açılmaları dikkat ise çekiyor. Karadeniz'in dalgalarının fazla olması, akıntı ve kum kaymasının büyük tehlike oluşturduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, denetimlerin artırılmasına rağmen vatandaşların kurallara uymaması nedeniyle boğulma olaylarının meydana geldiğini söyledi. Sahilde bir çok uyarı levhalarının olduğunu ve vatandaşların uyarıları dikkate almadığını ifade eden Bektaş, "Artık boğulma olaylarının yaşanmasını istemiyoruz. Aldığımız önlemlerle boğulma olaylarını gidermeye çalışıyoruz. İlk önce denize şamandıralar koyduk ama vatandaşlar dinlemeyip geçiyor. Şimdi ise 5 ayrı noktaya cankurtaran kuleleri koymaya başladık. Biz güvenlik için gerekli önlemlerimizi alıyoruz" diye konuştu.
Bektaş, cankurtaranların özel eğitimli olacaklarını ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden temin edileceklerini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam