Hırsız çaldı, vatandaş seyretti

Demir kesme makasıyla soygun kameralarca saniye saniye kaydedildi.

Pendik'teki beyaz eşya mağazasının kurşun geçirmeyen camlarını demir kesme makasıyla kıran 3 hırsız, 2 dakika içerisinde mağazadan aldıkları LCD televizyonlar ve fotoğraf makineleri ile kayıplara karıştı.
İşyerinin güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedilen hırsızlığın yaşandığı sırada bir vatandaşın mağazaya girip çıkan maskeli şahısları görmemiş gibi yaparak yoluna devam etmesi dikkat çekti. Kısa sürede işlerini tamamlayan hırsızlar, çaldıkları mallarla birlikte kayıplara karıştı.
Pendik'te meydana gelen olayda, Mehmet Gündoğan'a ait beyaz eşya mağazasına cumartesi saat 06.00 sıralarında siyah renkli lüks bir otomobille gelen maskeli 3 hırsız demir parmaklıkların kilitlerini yanlarında getirdikleri çelik kesme makasıyla kestikten yine aynı makasla kurşun geçirmez cam kapıyı kırdı. Camda açılan aralıktan içeriye giren hırsızlardan biri doğruca LCD televizyonların sergilendiği bölüme yöneldi. İçerideki hırsızın taşıdığı mallar, dışarıda bekleyen arkadaşları tarafından seri bir şekilde araca taşındı.
**HIRSIZLIĞI GÖRMEZDEN GELDİ**
Çalınan malların dükkandan araca taşınması esnasında olay yerinden geçen bir kişi, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. En ufak bir tepki vermeyen şahıs yoluna devam etti. Taşıma işlemini bitiren hırsızlar olay yerinden hızla uzaklaştı.
Olayla ilgili araştırmalarını sürdüren polis ekipleri güvenlik kamera kayıtlarını incelediği sırada olaydan bir gün önce işyerine gelerek LCD televizyonlarla ilgili yetkililerden bilgi alan iki şüphelinin peşine düştü.
**DAHA ÖNCE DE SOYULDU**
Cep telefonuna gelen uyarı mesajı ile olaydan haberdar olan ve hemen dükkanına giden Mehmet Gündoğan, gördüğü manzara karşısında şok oldu. İşyerinin daha önce de birkaç kez soyulduğunu belirten Gündoğan, vatandaş olarak her türlü tedbiri alarak kendi üzerine düşeni yaptığını ancak hırsızlara engel olamadığını belirtti.
Gündoğan, şunları söyledi: "Dükkana ulaştığımda birkaç polis ekibinin burada olduğunu gördüm. Hırsızlar binlerce TL değerinde LCD televizyonlarını ve video kameraları kısa süre içerisinde almışlar. Her türlü güvenlik önlemini aldım, işyerim güvenlik kameraları ile de izleniyor ancak hırsızlar maskeli oldukları için kimlikleri kamera kayıtlarından belirlenemedi. Daha önce de aynı yöntemle işyerime gelen hırsızlar binlerce TL değerinde LCD televizyonları alıp gitmişlerdi. Yetkililerden caddelere daha fazla MOBESE kamerası yerleştirmelerini istiyoruz. Gerekirse biz esnaflar da bu konuda maddi olarak katkıda bulunuruz, yeter ki hırsızlıkların önüne geçilebilsin."
Mağaza sorumlusu Özlem Gelvalı da, olaydan 1 gün önce akşam saatlerinde gelen 2 kişinin şüpheli davranışlar sergilediğini belirterek, şahıslardan önce şüphelenmediğini ancak hırsızlık olayı meydana geldikten sonra şahısların LCD televizyonlarla ilgili bilgi alırken, "bu televizyonun sesi nereden çıkıyor" diyerek duvarda asılı duran televizyonun arkasına baktıklarını; bunu da televizyonların duvara sabitlenip sabitlenmediğini kontrol etmek için yaptıklarından şüphelendiğini söyledi.
Cihan