Hırsız çaldığı paralarla gece alemlerinde

Adli Tıp Kurumu’na sucu kılığında girerek hırsızlık yaptıktan sonra polis tarafından yakalanan G.E.’nin başka suçları da ortaya çıktı.

Adli Tıp Kurumu’na sucu kılığında girerek hırsızlık yaptıktan sonra polis tarafından yakalanan G.E.’nin başka suçları da ortaya çıktı.

Hakkında 10 ayrı dosyadan işlem yapılan G.E.’nin Adli Tıp hırsızlığından bir gün sonra çaldığı kredi kartları ile aldığı takım elbiseyi giyip bir gece kulubüne eğlenmeye giderek fotoğraf çektirdiği belirlendi.

Adli Tıp Kurumu’nda 22 Kasım 2011’de meydana gelen olayda öğle saatlerinde binaya giren G.E., kapıdaki nöbetçileri "İçeri bedava su sebili takacağım" diyerek kandırmıştı. İçeri girdikten sonra büroların bulunduğu bölümde önce Adli Tıp Kurumu çalışanı E.A.’nın odasına giren zanlı içerde bulunanları "Su sebili takacağım. Silikon kullanacağımdan kokudan rahatsız olabilirsiniz" diyerek dışarda çıkararak içinde 2 bin liralık ziynet eşyası bulunan bir keseyi almıştı. Daha sonra Kimya İhtisas Daire Başkanlığı bölümünde bulunan Doç Dr. Mahmut Aşırdizer’in odasına giren zanlı masanın üzerinde bulunan cüzdanı çaldıktan sonra geldiği kapıdan dışarı çıkarak kaçmıştı.

Reklam
Reklam

UZATMA KABLOSU GETİRDİLER Hırsızlığın ortaya çıkması üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Adli Tıp Kurumu güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler zanlının sucu kılığında içeri girdikten sonra son derece rahat tavırlarla elindeki metreyle duvarları ölçtüğünü gördü. Görüntülerden hırsıza bir Adli Tıp Kurumu çalışanın gerçekten su sebili takacağını sanarak bir uzatma kablosu getirerek yardım ettiği öğrenildi. Binanın dış güvenlik kameralarının incelemesinde zanlının bindiği otomobilin plakasını belirlendi. Polis, C.A. adına 15 gün önce kiralanan aracın peşine düştü. G.E., Avcılar’da aracın içinde yakalandı.

HIRSIZLIĞI YAPIP EĞLENMEYE GİTMİŞ Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulanan zanlının 10 Ekim 2011’de Ankara Sincan yarı açık cezaevinden izne çıktığı 17 Ekim 2011’de dönmeyince firarının verildiği tespit edildi. Zanlının hırsızlıktan sonra önce çaldığı kredi kartları ile 20’şer liradan iki defa kontör, daha sonra Fatih’te bir mağazaya giderek takım elbise satın aldığı belirlendi. Zanlının olaydan bir gün sonra satın aldığı takım elbise ile Aksaray’da bir eğlence mekanına giderek eğlendiği ve masasına oturan bir kadınla fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Zanlının çaldığı ziynet eşyalarını kuyumcularda bozdurduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

7 HIRSIZLIĞI DAHA ÇIKTI Öte yandan G.E.’nin cezaevinden firar ettikten sonra Adli Tıp Kurumu hırsızlığı dışında 3 ayrı yerden benzer yöntemle hırsızlık yaptığı öğrenildi. 31 Ekim 2011’de Esenyurt’ta bulunan rezidansa tamirci kılığında giren zanlının bir daireden 3 bin 400 lira çalarak kaçtığı, 14 Kasım 2011’de Küçükçekmece’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’ne girerek bir çalışana ait 650 lira parayı çaldığı belirlendi. G.E.’nin 21 Kasım 2011’de de Ataköy’te bir spor salonundan iki cep telefonu çaldığı anlaşıldı.

Yapılan incelemede zanlının ayrıca 2005-2007 yılları arasında bir anaokulu, et marketi, PTT şubesi ve Beşiktaş’ta bir mağazalarında meydana gelen hırsızlık olaylarında parmak izi olduğu belirtildi. Bu hırsızlıklar ile cezaevi firarı ve sahte kimlik kullanmaktanda hakkında işlem yapılan G.E. suçlandığı 10 dosya ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz