Hırsız, ev sahiplerini rehin aldı

İSTANBUL (İHA)- Küçükçekmece'de, polislerden kaçan 4 hırsızdan biri, girdiği evin sahibini ve eşini bıçakla rehin aldı. Şahsı, eve girmeyi başaran polisler etkisiz hale getirdi.

Edinilen bilgiye göre, Halkalı Caddesi Osmanlı Sokak girişinde 34 VFT 71 plakalı Tipo marka otomobilin içinde 4 kişi gören polis ekipleri, şahısları aramak istedi. Hırsız oldukları daha sonra ortaya çıkan şahıslar, polisin 'dur' ihtarına uymayarak ara sokaklara doğru kaçmaya başladı. Polis de şahısların peşinden koşunca, ara sokaklarda bir süre kovalamaca yaşandı.

Reklam
Reklam

Şahıslardan 3'ü izlerini kaybetmeyi başarırken, adının Serkan Tohmuş olduğu öğrenilen bir zanlı, Köprülü Sokak 4 numarada bulunan Ali Algün'e ait eve girdi. Kapıyı çalan Tohmuş, kendisini pompalı tüfekle karşılayan ev sahibi Algün'ün yüzüne bıçakla vurup etkisiz hale getirdikten sonra, ev sahibi ve eşini başka bir odaya kilitledi. Bu arada, şahsın binaya girdiği bilgisini alan polis ekipleri, silahlarını çekerek binada operasyon başlattı. Apartmanı arayan ekipler, Algün'ün dairesinin kapısını açınca, Tohmuş'la burun buruna geldi. Polis, kendilerine bıçak çeken zanlıyı etkisiz hale getirdi.

Hiç beklemedikleri bir anda dehşet dolu dakikalar yaşayan Algün ailesi, olayın şokundan uzun süre kurtulamadı. Ali Algün, "Kapıyı açtığımda şahıs üzerime atladı. Elindeki bıçakla gözüme vurdu. 'Kıpırdarsanız sizi öldürürüm' diyerek tehdit etti. Polisler gelip bizi kurtardı" diye konuştu.

Serkan Tohmuş, ifadesinin alınması için polis merkezine götürülürken, polis kaçan diğer zanlıların yakalanması için soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam