Hırsız-polis kovalamacası tarih oluyor

ANKARA (İHA) - Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan ve başta Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illere dağıtılan çivili bariyerler, polis kontrol noktalarında kullanılacak. Denetimlerden kaçmaya çalışan araçlar, açılan çivili bariyerle durdurulacak.

Polis bundan sonra kaçan zanlıları 'Çivili bariyer' denilen yeni yöntemle durduracak. Türkiye genelinde hergün yüzlerce noktada kontrol yapan polis, kimi zaman zor anlar yaşıyor. Çünkü bazı sürücüler polis kontrollerini farkedince, olay yerinden kaçmaya çalışıyor. Bunun üzerine başlayan kovalamaca ya polisin ya da kaçan sürücünün zarar görmesiyle sonuçlanıyor. Kaçan sürücü bazen çevredekilerin hayatını tehlikeye atarken, bazen kendinin bazen de polisin hayatını riske ediyor. Bu nedenle her yıl onlarca kaza, ölüm ve yaralanma meydana geliyor.

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürlüğü, aramalardan kaçan araçları durduracak sistemleri değerlendirmeye aldı ve Amerikan polisinin yıllardır kullandığı 'çivili bariyer' sistemini kullanmaya karar verdi. Bu çalışma için Asayiş Daire Başkanlığı görevlendirilirken, "çivili bariyer" üreten ABD'li firmalarla irtibata geçen emniyet, firma uzmanlarını Türkiye'ye çağırarak bilgi aldı ve bariyerlerin satın alınmasına karar verildi. Önce bariyerleri kullanacak polisler belirlendi, ardından da bu polislere eğitim verildi.
Polislerin eğitiminin tamamlanmasının ardından bariyerlerin illere dağıtıldığı öğrenildi.