Hırsıza "asker arkadaşım" oyunu

Antalya'da galeride çalışan Soner Baş isimli bir kişi kendisinden 1 hafta önce cep telefonu çalan şahsı mağazasının önünde tekrar görünce 'Seni asker arkadaşıma benzettim. Sana bir çay ısmarlıyayım' diyerek kandırıp mağazasına soktu. Bu sırada polis ekiplerine haber veren galerici hırsızı kıskıvrak yakalattı.

Antalya'da Pınarbaşı Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde meydana gelen olayda M.Ş isimli bir hırsız otomobil galerisinde kimsenin olmamasından faydalanarak galeri çalışanı Soner Baş'a ait cep telefonunu çaldı.

Reklam
Reklam

Bir arkadaşına çay verdikten sonra galerisine geri dönen Soner Baş cep telefonunun masasının üzerinde olmadığını görünce uzun süre telefonunu aradı. Bir süre telefonunu aradıktan sonra hırsızlığa uğradığını söyleyen Baş, "Hemen güvenlik kameralarına baktım.

Hırsızın ben bir arkadaşıma çay vermeye gittikten sonra oldukça soğukkanlı bir şekilde mağazamıza girerek masamın üzerindeki cep telefonunu çaldığını gördüm.

Hırsızın yüzünü iyice ezberledim. Her sabah geldiğimde hırsızın fotoğrafına bakarak onu cadde ve sokaklarda aradım. Özellikle galerimin önündeki sokağa her gün dikkatle bakıyordum.

Bugün hırsızın mağazamızın önünde bulunan direğe yaslanırken gördüm. Hemen teşhis ettim. Yanına giderek 'Seni askerlik arkadaşıma benzettim. Gel sana çay ısmarlıyayım'dedim. Hırsız da bana inanarak mağazama girdi. Bu sırada 155 polis imdat hattını arayarak yardım istedim. Polis ekipleri gelene kadar bir kaç arkadaşımla birlikte onun kaçmasını engelledik. Hırsızı yakalattığım için çok mutluyum"dedi.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak mağazadan çıkartılan hırsızlık zanlısı ise, "Ben suçsuzum. Hiç bir şey yapmadım. Kimsenin telefonunu çalmadım. Beni benzettiler galiba"dedi. Hırsızlık zanlısının güvenlik kameralarını izledikten sonra suçunu itiraf ettiği öğrenilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

İHA