Hırsızı öldüren polis yargılanıyor

TRABZON (İHA) - Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi'nde yaklaşık 14 ay önce hırsızlığa teşebbüs ettiği iddiasıyla bir kişiyi silahla vurarak öldüren polis memuru için iddia makamı beraat kararı istedi. Mahkeme heyeti sanık için son karanını 1 hafta sonra verecek.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanan polis memuru Nihat A. duruşmaya katılmadı. Sanık Nihat A. hakkında, "Meşru müdafaa sonucu adam

öldürme" suçundan dava açılırken, sanık Aydın için hazırlanan iddianamede, "Olay gecesi sanık görevli olarak ilçede işlenen hırsızlık suçunun faillerini bulmak amacıyla devriye görevi yaparken, işlenen suçun faili olabileceği şüphelenilen bir şahsın olduğu öğrenilmiştir. Olay yerine giden sanık 'Dur' ihtarına uymayarak üzerine doğru gelen şahsın silahını doğrultması nedeniyle hedef gözetmeksizin boynundan ateş ederek şahsı öldürmüştür" denildi. Bugün görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, "Olayın haksız bir taarruzun fiilen defi zarureti ile meşru savunması içerisinde gerçekleştirdiği anlaşıldığından sanık Nihat A.'nın 5237 sayılı kanunun 7. maddesi delaleti ile 5237 sayılı kanunun 25. maddesi gereğince ceza verilmesine yer olmadığına" yönünde karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti son kararını vermek için duruşmayı 25 Mayıs 2006 tarihine erteledi.

Reklam
Reklam