Hırsızlar camilerden şimdi de mont ve pardösü çalıyor

Erzurum’da camilerde yaşanan ayakkabı hırsızlıklarına şimdi de pardösü ve mont hırsızlıkları eklendi. Erzurum’da Şükrüpaşa semtindeki...

Erzurum’da camilerde yaşanan ayakkabı hırsızlıklarına şimdi de pardösü ve mont hırsızlıkları eklendi. Erzurum’da Şükrüpaşa semtindeki Hamidiye ve Dörtyol camilerinden son iki haftada 20’ye yakın pardösü ve mont çalındı. Vatandaş camiye çekinerek gitmek zorunda kalırken, camilerde güvenlik kameralarının bulunmaması ise tepki topluyor.

Selami Çaycı adlı vatandaş, akşam namazını kılmak için Halis Polat ile birlikte Hamidiye Camii’ne gittiğini belirterek, “Pardösümüzü çıkararak yan tarafta bulunan askılığa astık. Namaz bittikten sonra pardösülerimizin yerinde olmadığını fark ettik. Başka yere asmış olabileceğimizi düşünerek herkesin camiden çıkmasını bekledik. Ancak ikimizin de pardösüsü yerinde yoktu. O namazda üç kişinin giysilerinin çalındığı ortaya çıktı.” dedi. Olay sonrası Emniyet’e başvurduklarını dile getiren Çaycı, “Polis de, son zamanlarda bu yöndeki şikayetlerde artış olduğunu söyledi. Önceleri camilerde ayakkabı hırsızlıkları yaşanırken, şimdi caminin içerisinden mont ve pardösülerin çalınmasıyla artık ‘pes’ diyoruz. Hırsızların caminin içine kadar girmesi bizleri çok üzdü.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Pardösünün cebinde nüfus cüzdanı ve sigorta evraklarının bulunduğunu söyleyen Çaycı, sözlerine şöyle devam etti: “Hepsi çalındı. Teknoloji çok gelişti, artık polis mobese görüntüleriyle hemen hemen bütün suçları aydınlatıyor. Camilerde de güvenlik kameraları oluşturularak vatandaşın ibadetini rahatlıkla yapması sağlanmalı. Bu konuda kim sorumluysa bir an önce bunun gereğini yapmasını istiyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz