Hırsızlar çelik kapıları kredi kartıyla açtı

Adana'da kredi kartıyla çelik kapısını açtıkları 7 evden altın, laptop, fotoğraf makinesi ve kamera çalan 3 kadın suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Osmaniye'de kendilerine "Gaco" adı verilen Gülcan G. (29), Zekiye T. (29) ile L.Ç'nin (17) hırsızlık amacıyla Adana'ya geldiği bilgisini alan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri kadınları takibe aldı. Ekipler, hırsızlıktan çok sayıda sabıkası bulunan zanlıları bir apartmana girerken gördü. Polis kadınları takibe devam ederken, 3 kadın kısa sürede apartmandan geri çıktı. Polis, apartmandan hırsızlık yaptığını belirlediği kadınları suçüstü yakaladı. Emniyete getirilen kadınların üzerinden tornavida, çay kaşığı ve kredi kartı ile çorap çıktı.

Reklam
Reklam

Kadınların çelik kapıları açmak için kredi kartı kullandığı, normal kapıları ise tornavida ile açtıkları öğrenildi. Kadınların çelik kapıyı kilit bölümüne kredi kartını yerleştirip oynatarak açtıkları belirlendi. Ayrıca zanlıların tornavida ve kredi kartını takım çantası gibi kullandıkları çorabın içine koydukları, çorabın içinden malzemeleri çıkardıktan sonra hırsızlık yaparken parmak izi kalmaması için eldiven olarak da kullandıkları bildirildi.

Emniyetin yaptığı incelemede zanlıların 7 eve girdiği ve bu evlerin kapılarını kredi kartı ile açarak yaklaşık 30 bin lira değerinde cep telefonu, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, kamera ile ziynet eşyası çaldıkları tespit edildi. 3 kadın, ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.