Hırsızlar, komşunun sıkı takibinden kaçamadı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir evden hırsızlık yapan 3 zanlı, uyanık komşunun durumu erken fark etmesi...

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir evden hırsızlık yapan 3 zanlı, uyanık komşunun durumu erken fark etmesi üzerine yakalandı. Kendi arabasıyla zanlıların peşine düşen komşu, 3 zanlıyı kovalamaca sonucu polise yakalattı. Zanlıların otomobilinde ve üzerinde yapılan aramalarda da çaldıkları ziynet eşyaları çıktı.

Öğle saatlerinde, 06 TPE 16 plakalı otomobille Çankaya Güvenlik Caddesi 22 numaraya gelen 3 zanlı, buradaki bir daireye girdi. İçerden ziynet eşyalarını alan zanlılar, panikle dışarıya çıktı. Zanlıların kapıyı hızlı çarpması sonucu dışarı çıkan bir bayan şahısların koşarak dışarı çıktığını faketti. Durumu, apartmanın karşısında bulunan eşine bildiren bayan, ‘Bunları takip et, bunlar kesin hırsız’ dedi. Bunun üzerine arabasına atlayan bayanın eşi zanlıları takibe aldı. Seyir halindeyken durumu polise aktaran adam, zanlıların kaçış güzergâhını da polise aktardı.

Reklam
Reklam

İhbar üzerine harekete geçen polis, zanlıların gittiği güzergâhtaki kavşakları tuttu. Konya yolu üzerinde otomobili gören polis, otomobili durdurmaya çalıştı. Polisin uyarılarını dikkate almayan zanlılar kaçmaya devam etti. Yaşanan kovalamaca sonucunda zanlıların kullandığı otomobil Gazi Üniversitesi Hastanesi önünde durduruldu. İki zanlı otomobilde yakalanırken, bir zanlı yaya olarak kaçmaya çalıştı. Kaçan zanlı da kısa süre sonra yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar polis aracına götürülürken, otomobilde arama yapıldı. Yapılan arama sonucu, zanlıların apartmandan çaldığı ziynet eşyaları otomobilde bulundu.

Zanlıları takip ettiğini belirten hırsızlık yapılan evin komşusu, “Eşim bunları fark etti. Ve bunları takip etmemi söyledi. Tam kapıdan çıkarken zanlıların cebinden sarkan kolyeyi gördüm ve onları takibe aldım. Yolda da polisi aradım.” şeklinde konuştu.

Gözaltına alınan zanlılar ve hırsızlıkta kullanılan otomobil, polis ekipleri tarafından karakola götürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: