Hırsızlar koyunları çaldı, kuzular anasız kaldı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Beylikköprü köyünde hırsızların çaldığı koyunların kuzuları anasız kaldı.Beylikköprü köyü Muhtarı İdris Gümüştekin’e...

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Beylikköprü köyünde hırsızların çaldığı koyunların kuzuları anasız kaldı.

Beylikköprü köyü Muhtarı İdris Gümüştekin’e ait ağılda bulunan 60 koyun kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Hırsızlar, önce ağıl önünde bulunan köpeği zehirleyerek öldürdü. Daha sonra içerde bulunan 98 koyunu ağıldan çıkarıp uzaklaştırdı.

Ağılda koyunlarının olmadığını fark eden Muhtar İdris Gümüştekin, durumu hemen İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Olay yerine gelen ekipler ve Gümüştekin koyunları aramaya başladı. Ekipler, Çaylaktepe mevkiinde koyunlardan 38'ini bulurken, hırsızların 60 koyunu kamyona yükleyerek götürdükleri ortaya çıktı.
Hırsızların 38 koyunu kamyona sığmadığı için olay yerinde bıraktıklarını tahmin ettiğini söyleyen Gümüştekin, “60 tane kuzu anasız kaldı. Akşam koyunlar ağıla gelip kuzularıyla buluşunca kaç tanesinin anasız kaldığını göreceğiz. Bu kuzular aç kalacak. Bu kadar da vicdansızlık olmaz. Bir çocuğu anasından ayırmak olmaz. Bu kuzular ot yemez, süt kuzusu. Kaderine terk edeceğiz, ot yerse yaşar, yoksa açlıktan ölecekler. En çok buna üzülüyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz