Hırsızlar, türbeden kazan çaldı

Adana'da bir türbeye giren hırsızlar, depoda bulunan 15 bin lira değerindeki 23 bakır kazan ile 30 bakır leğeni çaldı.

Adana'da bir türbeye giren hırsızlar, depoda bulunan 15 bin lira değerindeki 23 bakır kazan ile 30 bakır leğeni çaldı. Kazan ve leğenleri üçte bir fiyatına satın alan hurdacı gözaltına alınırken, polis kimlikleri belirlenen şüphelilerin peşine düştü.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Akkapı Mahallesi'nde bulunan Hz. Hızır Türbesi ve Kültür Merkezi'ne giren kimliği belirsiz hırsızlar, deponun kapı kilidini kırıp, her biri 100 litre büyüklüğünde olan 23 bakır kazan ile 30 bakır leğeni çaldı.

Sabah kültür merkezinin bakımını yapmak için gelen 76 yaşındaki Hacı Ruhi Uskaner, kazanların çalındığını fark edip durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, 15 bin lira değerindeki bakır kazanları, hırsızlardan satın alan hurdacıya ulaştı. Kazan ve leğenleri toplam 3 bin 500 liraya satın aldığını söyleyen ve kimliği açıklanmayan hurdacı gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen hurdacı, "Ben çalıntı olduğunu bilmiyordum. Bilseydim satın almazdım" diye konuştu. Polis, hurdacının verdiği eşkal sonucu kimlikleri belirlenen şüphelilerin peşine düştü.

Reklam
Reklam

Türbenin bütün masraflarını cebinden karşıladığını söyleyen Uskaner, "Hz. Hızır'ın makamı olduğuna inandığım türbenin arsasını ben bağışladım. Bu kültür merkezini de kendim yaptırdım. Yıllardan beri de bütün masraflarını kendim karşılıyorum. Halkımız, dini günlerde, mevlit okutmak için geldiğinde bu kazanları kullanıyor. Çalındığını fark edince çok üzülmüştüm ama polisimize teşekkür ederim kısa sürede buldu" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz