Hırsızları Plaka Tanıma Sistemi Yakalattı

İZMİR (A.A) - Çiğli ilçesinde bir süre önce kuyumcu kuryesinin otomobilinden 280 bin lira değerinde altını çaldıkları ileri sürülen Guatemala

İZMİR (A.A) - Çiğli ilçesinde bir süre önce kuyumcu kuryesinin otomobilinden 280 bin lira değerinde altını çaldıkları ileri sürülen Guatemala ve Kolombiya uyruklu 4 kişi, olayda kullandıkları aracın MOBESE'nin Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından tespit edilmesi üzerine Bursa ve Antalya'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Çiğli ilçesinde kuyumcu kuryesinin kullandığı 35 HB 2665 plakalı otomobilin patlayan lastiği değiştirildiği sırada, içinden 280 bin lira değerinde işlenmiş altının bulunduğu çanta çalındı.

Reklam
Reklam

Olayın bildirilmesi üzerine inceleme başlatan polis, MOBESE'nin Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından kuryenin otomobilinin geçtiği güzergahları inceleyerek takip eden bir aracın plakasını belirledi.

Aracın İstanbul'dan sahte pasaportla yabancı uyruklu kişilerce kiralandığı bilgisi üzerine otellerde inceleme yapan polis, zanlıların Çankaya semtinde bir otelde kaldıklarını ve olayın ardından ayrıldıklarını ortaya çıkardı.

Zanlıların kimlikleri tespit edilirken, otel odasında kuryenin çalınan çantasının parçaları da ele geçirildi.

Sürdürülen takip sonrası zanlılardan Guatemala uyruklu M.R.C.H. ve J.I.P.M. Bursa'da, Kolombiya uyruklu V.C.M. ile O.D.M.P. ise Antalya'da yakalanarak gözaltına alındı.

Şebekenin elebaşısı olduğu ileri sürülen 80 yaşındaki M.R.C.H'nin, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek uluslararası mücevher ithalat ihracatçısı olduğunu savunduğu öğrenildi.

M.R.C.H ile susma haklarını kullanan diğer zanlılar İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Olayla bağlantısı olduğu belirlenen yabancı uyruklu bir kişi ile çalınan altınların aranmasına devam edildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: