Hırsızlığın böylesi görülmedi

AYDIN (İHA) - Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde 3 yıl önce Adliye Lojmanları önünden çalınan ve hırsızlık davalarına bakan Asliye Ceza Hakimi Mustafa Zorlu'nun otomobilinin şasi numarasının takıldığı araç, kumda gömülü bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 3 yıl önce Kuşadası Asliye Ceza Hakimi Mustafa Zorlu'nun 09 K 2747 plakalı otomobili, M.B. ile oğulları H.B, M.D. ve H.A tarafından Eylül ayında çalındı. Şahıslar daha sonra hakime ait çalıntı otoyu Germencik İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü'nde oturan M.A'ya sattı. Aracı alan M.A kendine ait 09 TF 061 plakalı otomobilin şase numarasını, satın aldığı çalıntı aracın şase numarasıyla değiştirdikten sonra bir müddet sonra S.T isimli şahsa satıp, kendi aracını da evin avlusuna gömdü.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 3 yıldır olayla ilgili çalışma yapan jandarma, bir ihbar üzerine çalıntı otoyu kullanan S.T'yi yakaladı. S.T'nin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, aracı çalan zanlılar M.B, H.B, M.D, H.A. ile çalıntı aracı alıp kendi aracının şase numarasını takan M.A'yı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan zanlıların ifadesi doğrultusunda jandarma hakime ait aracın şasi numarasının takıldığı M.A'ya ait otoyu kendi evinin avlusunda gömülü vaziyette buldu. Araç jandarma gözetiminde iş makinelerinin yardımıyla gömüldüğü yerden çıkarılırken, 09 TF 061 plaka numarasıyla S.T. tarafından kullanılan araç da şu anda Afyonkarahisar'da görevli Hakim Zorlu'ya teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.