Hırsızlık çetesi, polis operasyonuyla çökertildi

İstanbul Anadolu yakasında hırsızlık yaptıkları öne sürülen çete çökertildi. 41 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda...

İstanbul Anadolu yakasında hırsızlık yaptıkları öne sürülen çete çökertildi. 41 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda çok sayıda çalıntı mal ele geçirildi. Gözaltına alınan 20 kişilik grup içerisindeki çete lideri Çetin B. İle Serap Ç.’nin evlilik hazırlığında oldukları ve Serap Ç.’nin, ‘Bir hafta sonra düğünümüz vardı.’ diyerek göz yaşı döktüğü öğrenildi.
Ümraniye ve Kadıköy ilçelerinde artan hırsızlık vakaları, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerini harekete geçirdi.
Tamirci kılığında girdikleri binalarda gözlerine kestirdikleri evlerin kapısını kırmak suretiyle gerçekleştirilen çok sayıda hırsızlığın, bir çete tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. Üç ay boyunca sürdürülen çalışmalarda kimlik ve adresleri belirlenen çete üyelerine yönelik İstanbul’daki 41 ayrı adrese özel harekat ekiplerinin de katılımıyla eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, Çete lideri olduğu ileri sürülen Çetin B., kardeşleri Cengiz ve Ayhan B. ile Çetin B.’nin nişanlısı Serap Ç.’nin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 3 tabanca, bir miktar esrar, çalıntı oldukları belirlenen 2 otomobil ile çok sayıda elektronik malzeme ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan Serap Ç.’nin kendisini yakalayan ekiplere, çete lideri nişanlısı Çetin B. ile bir hafta sonra evleneceklerini söyleyerek hüngür hüngür ağladığı öğrenildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan çete üyelerinin tamamının daha önceden de çok sayıda sabıkaları bulunduğu anlaşıldı. Çete üyelerinin özellikle Anadolu yakasında, dikkat çekmemek için tamirci kıyafetiyle apartmanlara girdikleri, kimsenin olmadığı evlere kapı kilidini kırarak girip hırsızlık yaptıkları belirlendi.
Zanlıların şimdiye kadar bu şekilde 35 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 20 kişi Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

OPERASYON POLİS KAMERASINDA
Bu arada, çete üyelerine yönelik özel harekat polislerinin de yer aldığı operasyon polis kamerasınca kaydedildi. Kamera görüntülerinde özel harekat polislerinin evlere girişleri ve evlerde yapılan aramalar, ele geçirilen malzemeler ile zanlıların gözaltına alınması görülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz