Hırvat Vatandaşı Müslüman Oldu

Tekirdağ'da, Hırvatistan uyruklu bir kişi, Müslüman oldu.

Tekirdağ'da, Hırvatistan uyruklu bir kişi, Müslüman oldu.

Tekirdağ Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Hırvat uyruklu Durdica Tan'ın müftülük binasında düzenlenen törende kelime-i şahadet getirerek Müslüman olduğu belirtildi.

Açıklamada, Durdica Tan'ın Müge ismini aldığı kaydedildi.

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, törende yaptığı konuşmada, Müge'nin, İslam'ı ve Müslümanlığı seçerek, aklın ve mantığın gereğini yerine getirdiğini söyledi.

İnsanlık aleminin ilk dönemlerinde Allah'ın mesajlarının bildirildiğini belirten Gürlen, "Hz. Davud'a Zebur, Hz. Musa'ya Tevrat, Hz. İsa'ya İncil ve son peygamber Hz. Muhammed'e ise insanlığın yükselebileceği en yüksek ilim, kültür, teknoloji ve medeniyete kıyamete kadar cevap verebilecek yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i göndermiştir. Bu kitapların hepsi semavidir. Allah tarafından gönderilmiştir. Bu kardeşimiz de İslam'ı seçmekle doğru olanı yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Gürlen'in, Tan'a Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlatılan kitaplardan hediye ettiği kaydedildi.

Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: