Hisarcık Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrenci Meclisi Başkanı'nı Seçti

"Demokrasi Eğitimi ve Okul meclisleri" projesi kapsamında, Hisarcık Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrenci Meclisi Başkanı'nı seçti.Cumhuriyet...

"Demokrasi Eğitimi ve Okul meclisleri" projesi kapsamında, Hisarcık Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrenci Meclisi Başkanı'nı seçti.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Öğrenci Meclisi Başkanı seçimine aday olarak 6-A sınıfından Gülben Ergin, 6-B sınıfından Ayşe Çalışkan, 7-A sınıfından Fatih Eren Cebeci, 7-B sınıfından Ali Yıldırım, 7-C sınıfından Rabia Kocabaş, 8-A sınıfından İsmail Katıran katıldı.

Okul Öğrenci Meclisi Başkan Yardımcısı seçimine aday olarak ise 4-A sınıfından Yavuz Selim Altaş, 4-B sınıfından Yasemin Zülâl Çayır, 5-A sınıfından Esra Koç, 5-B sınıfından Elif Coşgun, 5-C sınıfından Hasan Aydın, 5-D sınıfından Feyza Ergun, 5-E sınıfından Hayriye Kızılkaya katıldı.

Reklam
Reklam

Okul Meclisi Başkanı ve başkan yardımcısı adayları seçimi kazanmak için seçildiğinde yapmak istediği işleri 1 haftalık propaganda süresi içinde afiş, duvar ilanları ve çeşitle yollarla öğrencilere anlattı.

Gerçek bir seçimdeki tüm prosedürlerin harfiyen uygulandığı gizli oy açık tasnifle yapılan seçimlerde fotoğraflı başkan ve başkan yardımcısı adayları için iki ayrı oy pusulası bastırılırken, ayrıca sandık kurulu mührünün bulunduğu kapalı oy verme yeri hazırlandı. Öğretmenlerin nezaretinde oluşturulan yeminli Sandık Kurulu huzurunda miniklerin sıraya gererek imza karşılığı oylarını kullanırken hayli heyecanlı oldukları görüldü.

393 seçmenin oy kullandığı Öğrenci Meclisi Başkanı ve başkan yardımcısı seçimi sonucunda, 104 oyla Ali Yıldırım Öğrenci Meclisi Başkanı, 94 oyla da Hayriye Kızılkaya Başkan Yardımcısı oldu.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bütün, “ Millî Eğitim Bakanlığının demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi ile Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.”dedi.(MU-EFE)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: