Hisarcık Yukarı Yoncaağaç Köyünde Bin Kişiye 'hayır Yemeği'

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Yukarı Yoncaağaç köyünde, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen 'Hayır Yemeği'ne yaklaşık bin...

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Yukarı Yoncaağaç köyünde, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen 'Hayır Yemeği'ne yaklaşık bin kişinin katıldığı bildirildi.

Muhtar Mehmet Eroğlu başkanlığında oluşturulan 4 kişilik yardım komitesi tarafından köy halkından toplanan nakdi yardımlarla pişirilen tas kebap, pilav, mercimek çorbası, helva ve ayran, köy meydanında toplanan davetlilere ikram edildi.

Yukarı Yoncaağaç köyü Muhtarı Mehmet Eroğlu, dört yıldan bu yana geleneksel olarak düzenledikleri yemeklerin, köylüler ve çevre yöre halkıyla aralarındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade etti. Eroğlu, "Dört yıl önce Köy İhtiyar heyetimizin aldığı karar gereği düzenlemeye başladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz hayır yemeğine çevre ilçe ve köylerden büyük iştirak olmaktadır. Yemek öncesi din görevlileri tarafından verilen sohbetlerin ardından mevlit okunup ilahiler söylendi ve topluca dua yapıldı. Yemeğe katılan ve katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Yukarı Yoncaağaç köyünde verilen hayır yemeğine Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Özenç, Şeyhler Belediye Başkanı Alaaddin Ölmez, Hisarcık Esnaf Odası Başkanı Ali Tosun, AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı Fatih Çalışkan, İl Genel Meclisi Üyeleri İbrahim Kılıç, Mustafa Şen ve davetliler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: