Hisarcıklıoğlu: 152 Milyar Dolarlık Ihracat Yapan Türkiye'nin Önü Açık

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu, yüzde 92'si sanayi malı olan 152 milyar...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu, yüzde 92'si sanayi malı olan 152 milyar dolarlık ihracat yapan Türkiye’nin önünün açık olduğunu söyledi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Karaman Ticaret Borsası’nın birlikte organize ettiği ‘Karaman’a Değer Katanlar’ Müşterek Ödül Töreni’nde konuşan Hisarcıklıoğlu Türkiye ekonomisinin büyük bir evre geçirmekte olduğunu kaydetti. Karaman’ın hem Türk dilinin Başkenti olması yönüyle hem de organize sanayi bölgesinde başta bisküvi üretimi yapan firmaların ihracata katkıları yönüyle önemli bir il olduğuna dikkatleri çeken Hisarcıklıoğlu Türkiye ile birlikte bu bölgenin önünün açık olduğunu sözlerine ekledi. Hisarcıklıoğlu, Türk milletinin müteşebbis ruhunun kayda değer bir önemi olduğunu söyleyerek “Biz bunun farkına 30 yıl sonra vardık. Şimdi artık patlama noktasına geldik. Devlet, hükümet olarak hedef koyduk. Hedefimiz 2023’te dünya’nın ilk 10 büyük ekonomisine arasına girmek. Bunun anlamı, bugünkü durumumuza göre 2.5 misli daha zengin olmak istiyoruz demektir. Bu aslında Türkiye’nin zenginleşme projesidir. Türk özel sektörü olarak biz ülkemizi 10 büyük ekonomi arasına sokabiliriz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Pirireis Kültür Merkezi’nde yapılan ‘Karaman’a Değer Katanlar’ Müşterek Ödül Töreni’ne Karaman Valisi Murat Koca, Karaman AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile ildeki tüm kurum ve daire müdürleri, sanayici ve iş adamları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Ödül töreni üyelikleri 30,35, 40 ve 50 yılı bulan KTSO ve Ticaret Borsası üyelerine plaket ve teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz