Hisarcıklıoğlu bugün de Baykal'a gidiyor

ANKARA(ANKA)- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, erken seçim öncesi Anayasa değişikliği için dün gece başlattığı turlarını sürdürdüyor. Hisarcıklıoğlu, bugün CHP lideri Deniz Baykal ile bir araya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa değişikliği kararı konusunda etkin rolü olan ve dün gece AKP, ANAVATAN ve DYP ile görüşen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve Hak-İş temsilcilerinden oluşan Türk-AB Karma İstişare Komitesi üyeleri bugün de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşlerini paylaşacak. Baykal, Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetle bugün saat 15.00'de Meclis'te görüşecek.

Reklam
Reklam

Halk seçsin

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerektiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin yaptığı başvuruyu karara bağlaması sonrasında değerlendirmelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı tartışmaya gerek olmadığını ifade ederek, "Bir karar ortaya çıkmıştır. Mahkeme, cumhurbaşkanlığı seçimi için 367 milletvekilinin Genel Kurul'da olmasını istediğini ifade etmiştir. Bunda tartışma konusu bir nokta yok" dedi.

Bu süreçten ekonominin Pazartesi günü itibariyle etkilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Geçmiş yıllara göre ekonomimiz sağlam olduğu için bu gibi durumlardan az etkilenmiştir. Süreç işlemeye başladıktan sonra ekonomi de normal bir düzeye gelecektir" dedi.