Hisarcıklıoğlu, kadınların istihdamı için işadamlarından söz aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin zenginliğinin artırılması için kadın girişimci...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin zenginliğinin artırılması için kadın girişimci potansiyelinin kullanılması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin nüfusunun yarısını kadınların oluşturuyor, ancak iş hayatında yeterince kadın yok. Herkes bana söz versin bundan sonra kadınlara sektörlerde yer vereceksiniz." dedi.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışına katılmak üzere bugün Kırşehir’e geldi. Açılışta konuşma yapan Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisinin daha güçlenmesi ve büyümenin sürmesi için girişimci sayısının artırılması belirtti. Önümüzdeki dönemde zengin olma yollarını açıklayan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Eğer zengin olmak istiyorsak, zenginliğimizi artırmak istiyorsak kullanmadığımız potansiyeli kullanmamız lazım. Nüfusumuzun yarısı kadın, ama kadınlar iş hayatında yok. (İsraf haram) kültüründen geliyoruz. İsraf haramdır, ama nüfusumuzun yarısını yok farz ediyoruz. 1 milyon 396 bin girişimcinin içinde kadın girişimci kadın sadece 70 bin. Japonya gibi olmak, zenginleşmek ve dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinin içine girmek istiyorsak Türkiye'nin girişimci sayısını artırması lazım. 72 milyondan çıkartabildiğimiz girişimci sayısı 1 milyon 396 bin. Girişimci sayısını artırabilmemiz için kullanmadığımız, israf ettiğimiz bir hazinemiz var, kadınlar."
Kadınların girişimciliğinin teşvik edilmesi gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, genç kızların girişimciliğe özendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Dünyanın değişim içinde olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Dünyanın geldiği noktada etrafımız müthiş karışık. Batımızda ekonomik kriz, güneyimizde siyasi kriz, her tarafta sıkıntı var. Türkiye bunların içinde tam ortasında bir istikrar adası noktasında. Allah'a çok şükür bu yılın ilk 9 ayı itibariyle yüzde 9,6'lık büyüme ile dünya şampiyonu olduk. Müthiş bir başarı hikayesi var. Aslında bizim tehdidi fırsata çevirmemiz lazım. Bunun için yapısal reformları sürdürmemiz gerekiyor." diye konuştu.
Konuşmaların ardından TSO binasının açılış töreninde vergi sıralamasında dereceye giren 30 TSO üyesine plaket verildi.
Açılış törenine Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Metin Aşık, TSO Başkanı Müfit Göçen, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve işadamları katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz