Hisarcıklıoğlu: Korsan Ve Taklit Kul Hakkına Girer

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, korsan ve taklidin kul...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, korsan ve taklidin kul hakkına girdiğini belirterek, “Allah kul hakkı ile gelmemeyi emrediyor. Bunun iyi bilinmesi gerekiyor.” dedi.

7. Sahtecilikle ve Korsanla Mücadele Kongresi’nde söz alan Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalaması adına fikri hakların önemli olduğunu vurguladı. Şu aşamada fikri varlığa önemli oranda yatırım yapıldığını aktaran Hisarcıklıoğlu, “Burada çok merhale almalıyız. Daha evvel inovatif bireylere ‘İcat çıkarma’ denilirdi. Biz, TOBB olarak bu anlayıştan toplumu kurtarma gayretindeyiz. O anlamda gençlere eğitimler veriyor.” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Taklit ve korsan kul hakkına girer. Allah kul hakkı ile gelmemeyi emrediyor. Bunun iyi bilinmesi gerekiyor. Sahtecilik de sanayiciye ve tüccara haksızlıktır. Taklit ve korsan ile riske atılan Türkiye ekonomisinin büyümesidir, ilerlemesidir. Bireyin sıhhati ve devletin vergi geliridir. Bu korsandan dolayı her sene 135 bin istihdam kaybı var. Şu aşamada korsana karşı önemli adımlar atıyor, meyveleri de topluyoruz. Burada nihai tüketicilerin, çocukların bilinçlendirilmesi konuya katkı sunacaktır. Milletlerarası Ticaret Odası (ICC)’nın önemli bir bilinçlendirme faaliyeti var. Biz de ICC Türkiye kanadı olarak bu faaliyetlerin ardındayız. Bu çerçevede yapılan ‘Ben Gerçeği Alıyorum’ adlı kampanyayı 26 Nisan’da tanıtacağız. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı ardımıza alarak Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapacaklarımız, gerek fikri gerek sınai hakları bir arada ele alan benzersiz bir faaliyettir. Bu 24-26 Nisan tarihlerini kapsayan kongrenin ardından hayata geçecek. Kongrede alınacak kararlar, ortak irade de korsan ve sahtecilikle yapılan mücadeleye katkı sunacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: