Hisarcıklıoğlu: Rumlar Türkleri esir alamaz

BODRUM (AA)- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "400 bin Rum, 72 milyon Türk'ü ya da 400 milyon Avrupalıyı esir alamaz" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bodrum Ticaret Odası'nda düzenlenen, "Turizm Bölgelerinde Yerel ve Kamu Hizmetlerinin Yeniden Örgütlenme Modeli" konulu toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hisarcıklıoğlu, bir gazetecinin, "Sayın Başbakan'ın AB süreci ile ilgili olarak son yaptığı çıkışları ve AB yetkililerinin açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Şu anda gördüğümüz, tespit ettiğimiz aksaklık şu: Biz iletişimde bir kopukluk olduğunu hissediyoruz. Gerek içerde, gerekse dışarıda bu iletişimde bir sıkıntı var. Tekrar iletişim stratejisini masaya yatırıyor olmamız lazım. Yani yapmış olduklarımızı kendi kamuoyumuza nasıl anlatacağız? Yapmış olduklarımızı AB'ye nasıl anlatacağız? Biz sayın Başbakan'ın açıklamalarından biliyoruz ki, her Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda birinci gündem maddesi olarak AB konuşuluyor. AB'deki ilerleme süreci konuşuluyor. Biz, (yapmamız gereken ev ödevlerini yaptık) diyoruz. Bu arada öbür tarafta, siz ev ödevlerinizi yapmadınız algılaması var. O zaman iletişim stratejimizi yeniden masaya yatırmamız lazım. Bizim yaptıklarımızı karşıya anlatıyor olmamız lazım."

Reklam
Reklam

Bir başka gazetecinin, "AB sürecinde Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Yine burada, haklı olduğumuz davada konuyu dışarıya iyi anlatamadık. Niye haklı olduğumuz davayı iyi anlatamadık? Biliyorsunuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafı Annan Planı'na, uluslararası anlaşmaya (evet) dedi. (Hayır) diyen taraf ise Rumlar oldu. Tersine döndü yine fatura bize çıkmaya başladı. Burada hatayı karşıda aramak yerine kendimizde arayalım. Uluslararası alanda politika yapacaksanız, onların dilinden anlayan, onların diliyle konuşabilen ve yapmış olduklarınızı anlatabilen politika üretebilmeniz lazım. Eğer bunları yapamazsanız, maalesef işte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gelmiş olduğu nokta gibi tekrar aleyhimize döner. Bugün sayın Başbakan'ın ifade ettiği noktaya Türkiye Cumhuriyetinin yüzde 99'u katılıyordur. Bizim TOBB olarak ifade ettiğimiz şey şu, 400 bin Rum, 72 milyon Türk'ü ya da 400 milyon Avrupalıyı esir alamaz. Kuzey Kıbrıs konusunda Türkiye üzerine düşeni yapmıştır. Biz diyoruz ki (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dünya ile entegrasyonu sağlanmalı). Bunun sözünü kim verdi? AB verdi. Siz bu sözünüzü yerine getirin ki, bu çerçevede limanlar açılabilsin."

Reklam
Reklam