Hisarcıklıoğlu: Suriye'deki Potansiyel Tehlikeyi Anlattık

Türkiye-ABD arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için verilen yemekte konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,...

Türkiye-ABD arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için verilen yemekte konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Uluslararası sularda bir savaş uçağımızın Suriye tarafından düşürülmesi, hepimizi derinden üzmüştür. Gerekli araştırmaların bir an önce tamamlanarak, kamuoyunu tatmin edici bir çözüm bulunmasını umuyoruz." dedi. Hisarcıklıoğlu, Suriye'de yaşanan tehlikenin tüm dünyaya anlatıldığını söyledi.

Türkiye-ABD arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için Four Seans Otel’de çalışma yemeği verildi. Yemeğe TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD Başkanı Obama'nın Dış Ticaret Özel Temsilcisi Ron Kirk, ABD Ticaret Bakan Vekili Rebecca Blank, ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ve Türk iş adamları katıldı.

Reklam
Reklam

ABD'li yetkililer ile Türk iş adamlarının bir araya geldiği yemek öncesi konuşma yapan Rıfat Hisarcıklıoğlu, Suriye’nin Türk jetini düşürmesiyle tırmanan gerginliğe dikkat çekti. Suriye’deki gerginliğin potansiyel tehlikelerini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Nitekim, son olarak uluslararası sularda bir savaş uçağımızın Suriye tarafından düşürülmesi hepimizi derinden üzmüştür. Gerekli araştırmaların bir an önce tamamlanarak, kamuoyunu tatmin edici bir çözüm bulunmasını umuyoruz. Bunun yanında, Suriye’de, hemen yanı başımızda akrabalarımızın katledilmesinden, insanların evlerinden yurtlarından ayrılmak zorunda kalarak mülteci haline getirilmiş olmalarından rahatsızız. İnsanlık dramına mevcut dünya düzeninde çözüm bulunamıyor olmasından da son derece rahatsızız. Sorunun çözümü uzadıkça, katliamlar artıyor. Suriye’de yaşam normale dönmelidir. Irak, Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından biridir. Türkiye’den giden yatırımcılar, Irak’ın, özellikle kuzeyinin ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Ancak, buradaki siyasi istikrarsızlıktan endişeliyiz. Biz, Irak’ın tamamının istikrarlı olmasını ve Irak halkının refahının yükselmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından ABD Başkanı Obama'nın Dış Ticaret Özel Temsilcisi Ron Kirk ve ABD Ticaret Bakan Vekili Rebecca Blank da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından program basına kapalı devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: