Hisarcık’ta 3 Okula Özel Eğitim Sınıfı Açılacak

Kütahya’nın Hisarcık ilçesindeki Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Karbasan İlkokulu bünyesinde, ağır ve orta düzeyde...

Kütahya’nın Hisarcık ilçesindeki Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Karbasan İlkokulu bünyesinde, ağır ve orta düzeyde zihinsel yetersizlik yaşayan öğrencilere yönelik "Özel Eğitim Sınıfı" açılacağı bildirildi.

Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Karbasan İlkokulu'nda incelemelerde bulunan Simav Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni İsmail Bacaksız, özel eğitimin devletin verdiği yasal bir hak olduğunu vurguladı. Bacaksız "Fırsat eşitliği Anayasal güvence altında olduğu için herkesin eğitim ve öğretim görebilmelerini sağlamak amacıyla normal öğrencilerin yanında zihinsel ve bedensel yetersizliklerden dolayı okula gidemeyen çocukların eğitim almalarını sağlamak amacıyla Hisarcık Merkez Cumhuriyet Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve Karbasan İlkokulu'nda bu şekildeki öğrencilerin eğitim göreceği özel eğitim sınıflarını açmak için geldik” dedi.

Reklam
Reklam

Bacaksız, daha önce okul müdürleri ile yaptığı görüşmelerde sınıfların oluşturulması için gerekli girişimlerde bulunduklarını belirterek, ”Bu çocukları okula ve topluma kazandırmak adına bu sınıfların açılmasını olumlu görüyoruz. Bununla alakalı çalışmalarımızı yaptık. Okul müdürlerimizle anlaştık. İlçe Milli Eğitim Müdürünü de bilgilendirip gerekli olan norm kadro durumlarının açılması ve 2013-2014 Eğitim ve öğretim yılı başında bu sınıfların hazırlanarak eğitim ve öğretime devam etmesini istiyoruz. Bize göre özel eğitim herkesin kazandığı bir sistem” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: