Hisarcık’ta Haşhaş Bereketi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi ve köylerinde, hükümetin izni ve kontrolü altında ekimi yapılan haşhaş mahsulünden, kışın...

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi ve köylerinde, hükümetin izni ve kontrolü altında ekimi yapılan haşhaş mahsulünden, kışın dondan zarar görmemesi nedeniyle bol verim beklendiği bildirildi.

Hisarcıklı haşhaş üreticisi Hüseyin Şahan, ilkbaharda bol yağışa rağmen havaların soğuk geçmesi sonucu yağan kırağı nedeniyle erik, kayısı, şeftali, kiraz ve ceviz gibi meyvelerden ümidini kesen çiftçilerin imdadına haşhaşın yetiştiğini söyledi. Şahan "Geçen yıl haşhaş kapsüllerinin tamamına yakını dondan zarar görmüş, bu yüzden üreticiler başka ürün ekme yoluna gitmişlerdi. Bu kışın ılıman geçmesi üzerine hiçbir üreticinin haşhaşı dondan zarar görmedi. Üretici olarak haşhaş kapsülünde bereketli bir hasat dönemi geçirmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından üreticilerden Ağustos-Eylül alınan haşhaş kapsülleri, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde bulunan Afyon Alkaloitleri Fabrikasına naklediliyor. Burada işlenen haşhaş kapsüllerinden Türkiye'nin ilaç sanayisinde ihtiyaç duyduğu morfin ve türevleri üretiliyor, ayrıca üreticiler tohumunu kavurup ezerek çörek yapımında kullanılıyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: