Hitit Diyarında "kadın Emeği" Fuarı

ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi'nce Anneler Günü etkinlikleri kapsamında, kadın kursiyerler ile kentteki 14 sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen fuarın

ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi'nce Anneler Günü etkinlikleri kapsamında, kadın kursiyerler ile kentteki 14 sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen fuarın açılışı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in eşi Yasemin Eker'in de katılımıyla yapıldı.

Hürriyet Meydanındaki fuarın açılış töreninde konuşan Eker, Anadolu'nun geçmişten beri hamarat kadınların enerjisiyle yoğrulduğunu söyledi.

Hayatın her alanında kadının etkisi olduğunu vurgulayan Eker, şöyle devam etti:

"Bu öylesine büyük bir güçtür ki evlere, iş yerlerine, bahçe ve tarlalara kadar dalga dalga yayılmıştır. Yani yaşamımızın her anında, hayatımızın her safhasında kadın elinin inceliğine ve zarafetine rastlamaktayız. Kadınları mutlu olmayan toplumlar, refah ve huzur içinde olamazlar. Biz kadınlar olarak kendi adımıza çözüm üreten değil, bizimle çözüm üreten bir anlayışın hayata egemen olmasını istiyoruz. Ülkemizin kalkınma mücadelesinde kadınların fikirlerinin, çabalarının ve emeğinin fark edilmesini istiyoruz."

Reklam
Reklam

Hükümetin kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığını ve artık birçok sosyal emanetin erkeğe değil, kadına verildiğini dile getiren Eker, kadınların artık eğitimden sağlığa, iş hayatından politikaya kadar birçok alanda başarılı olduğuna dikkati çekti.

-"Kadınların emeği kazanıma dönüştürülmeli"-

Kadınların emeğinin kazanıma dönüştürülmesi konusunda sorumluluk hissettiğini anlatan Eker, "Anadolu kadınının evinde, ocağında, yurdunda ve yuvasında olduğu gibi iş hayatında da neler yapacağının göstergesi bu fuarda. Ben, kadınların emeğinin kazanıma dönüştürülmesi konusunda sorumluluk hissediyorum. Bu tür etkinliklerin örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Anneler Günü kapsamında farklı etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Kutsal varlığımız olarak gördüğümüz annelerimiz için bu yıl farklı etkinlikler gerçekleştirdik. 'En güzeli annemin yemeği' sloganıyla bir yemek yarışması yapmıştık, bugün de ilk kez böyle kapsamlı bir fuar açıyoruz. Hafta sonu da güzel bir konserimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Çorum Belediyesi Kadın ve Kültür Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez ise ilki gerçekleştirilen fuarın, sadece ürün satışı yapılan stantlar olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

"Bu fuar, sadece kadın emeğinin değil, nezaketinin, zarafetinin, üretkenliğinin, şefkatinin ve heyecanının sergilendiği bir etkinliktir" diyen Hakyemez, şunları kaydetti:

"Bu fuarda, merkezimizde eğitim alan 49 kursiyerimiz ile kentteki 14 sivil toplum örgütündeki kadınlarımızın yaptığı ürünlerin satışı yapılacak. Onlar bizden bunu istemişti, Belediye Başkanımızın da desteğiyle bu fuarı açtık."

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi, Yasemin Eker'in yanı sıra Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın eşi Gülseren Ala, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın eşi Şüheda Çalışkan, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ın eşi Zahide Ceylan, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün eşi Hatice Öztürk ile İnsani Yardım Vakfı Bosna Hersek sorumlusu Mukadder Tanok tarafından kesildi.

Reklam
Reklam

-Sergide 100'e yakın çeşit yer alıyor-

Açılışın ardından stantları gezen davetliler, alışveriş de yaptı. Belediye Başkanı Külcü'nün eşi Hatice Külcü, stantlardan satın aldığı ürünleri, Yasemin Eker ve beraberindekilere hediye etti.

El işi ürünlerden takı ve tasarım ürünlerine, ahşaptan gıda ürünlerine kadar 100'e yakın çeşidin yer aldığı fuarda, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezindeki kursiyerler ile Halk Eğitim Merkezi, Kanser Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu gibi kuruluşların ürünleri satılıyor.

Fuarın pazar gününe kadar açık kalacağı belirtildi.

Program öncesi Yasemin Eker ve beraberindekiler, İskilip ilçesindeki Atıf Hoca'nın anıt mezarı, Şeyh Yavsi Camisi, Bedri Rahmi Eyüpoğlu Sürekli Sergi Salonu ve İskilip Halk Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz