Hitit Güneşi, İzmir Fuarı'nı Aydınlatacak

Hitit Medeniyeti'nin başkenti Çorum'un sahip olduğu turizm değerlerinin, Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı'nda tanıtılacağı bildirildi.

Hitit Medeniyeti'nin başkenti Çorum'un sahip olduğu turizm değerlerinin, Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı'nda tanıtılacağı bildirildi. Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan "Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı"nın, 5-8 Aralık tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar alanında, 7'inci kez düzenleneceği belirtildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, uluslararası fuar organizatörü Hannover-Messe İnternational İstanbul ve İZFAŞ ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleneceği ifade edilen fuarda, Çorum'un tanıtımının en iyi şekilde yapılacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Valiliğimiz ve Çorum Belediyesi tarafından katılım sağlanacak olup, fuar alanında 250 metrekare alan üzerine yapılan özel stantta tanıtım çalışmaları yürütülecektir. Turistik tesis temsilcilerinin de katılacağı fuarda, Çorum en iyi şekilde tanıtılacaktır. Yaptırılan özel stantta turizm işletmelerimize ücretsiz yer ayrılmış olup, otellerimiz hem kendilerini hem de ilimizin tanıtımını yapacaklardır. Ayrıca çeşitli materyaller de fuarda ilimizin tanıtımında kullanılacak, Hitit figürleri sergilenip, sıcak Çorum leblebisi ikram edilecektir." Çorum'un, Hitit Medeniyeti'ne başkentlik yapan toprakları bünyesinde barındırması nedeniyle sadece Türkiye'de değil tüm dünyada önemli bir yere sahip olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bu nedenle tanıtım çalışmalarımızın en önemli konusunu Hitit Medeniyetine ait müzeler ve örenyerleri ile doğal güzelliklerimiz, camilerimiz, köprülerimiz, sahabe türbeleri ile bunun yanında son yıllarda ilimizde üzerinde önemle durulan ve alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan ekoturizm çalışmaları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile inanç turizmine ait alanlar öne çıkarılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: