Hitit Kralları'nın Kült Gezileri Adlı Yayın Kitaplaştırıldı

ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi, kültür yayınlarından Hitit Krallarının Kült Gezileri adı altında kente bir eser daha kazandırdı.

ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi, kültür yayınlarından Hitit Krallarının Kült Gezileri adı altında kente bir eser daha kazandırdı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kentin değerlerine sahip çıkılması konusunda belediye olarak önemli faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Çorum Belediyesi'nin son olarak Hitit tarihine ait önemli bir eseri bilim dünyasının istifadesine sunduğunu ifade eden Külcü, "Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Hititolog Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz tarafından kaleme alınan "Hitit Krallarının Kült Gezileri" adlı araştırma belediyemiz kültür yayınları birimi tarafından kitaplaştırıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Kitaplaştırılan Hitit Kralları'nın Kült Gezileri adlı araştırmada Hitit krallarının ayinleri, ziyaret merkezleri, yollar ve lokalizasonla yeni gözlemlerin yer aldığına dikkati çeken Külcü, "Dünya tarihine damgasına vuran Hitit Uygarlığı'nı farklı bir bakış açısından ele alan kitap, Hitit kentinin lokalizasyonu için önemli noktaları saptarken, yeni Hitit merkezlerinin yerinin bulunması için ipuçları veriyor. Kitapta kralların ayinleri, bayramları ve bayramlardaki gezi güzergahları hakkında da bilgiler verilirken, Hititler ile ilgili çekici bilgiler yer alıyor" diye konuştu.

Çorum'un değerlerine sahip çıkılması konusunda belediye olarak gerekli desteği verdiklerini ifade eden Külcü, "Belediyemiz bünyesinde yayınlanan eserler bu değerleri gelecek nesillere taşıyacaktır. 'Söz gider yazı kalır' sözünün önemini, kil tabletlerle bizlere kültürel miraslarını aktaran Hititler, çok güzel bir şekilde ortaya koymuşlardır. Bizler de yayınladığımız bu eserlerle bugünün mirası olan değerleri geleceğe aktaracağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: