Hitit Üniversitesi 22 Yabancı Üniversite Ile Anlaşma Imzalayarak Adını Duyurdu

Kuruluşu 7 yıl gibi kısa bir geçmişe dayanan Hitit Üniversitesi, Amerika başta olmak üzere İtalya,...

Kuruluşu 7 yıl gibi kısa bir geçmişe dayanan Hitit Üniversitesi, Amerika başta olmak üzere İtalya, Azerbaycan, Mısır, Pakistan, Sudan, Bulgaristan gibi bir birinden farklı 10 ülkeye ait 22 üniversite ile eğitim ve araştırma protokolü imzalayarak, ismini dünyaya duyurdu. Üniversite, yapılan anlaşmalar ve tanıtımlarla her geçen yıl yabancı öğrencilerin ilgi odağı haline geldi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Eğer biz uluslararası olmak istiyorsak, profesyonel olarak çalışmamız ve kendimizi dünyada adından söz ettiren bir üniversite haline getirmemiz lazım.'' dedi.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Alkan, yeni rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısı ile yapılan çalışmalar ve yeni yapılması planlanan kampüs alanı hakkında bilgi verdi. Kampüs alanının önemli olduğunu, ancak işlevinin daha önemli olduğunu belirten Alkan, göreve geldiği günden bugüne yapılan çalışmaların, dünya üniversitesi olma yolunda atılmış büyük adımlar olduğunu kaydetti.

Rektör Alkan, görme engelli öğrencilere yönelik olarak sesli kitap okuma sistemi temin ederek, üniversite merkez kütüphanesinde hizmete sunulduğuna dikkat çekti. Alkan, “Bu sistem sayesinde görme engelli öğrencilerimiz, istedikleri her türlü basılı kaynağı sesli olarak dinleme imkânına ulaşırken, aynı zamanda okudukları materyalleri dijital ortamlara aktararak daha sonra da bu kaynaklardan yararlanabilecekler.” diye konuştu. Rektör Alkan, üniversitede sunulan bu hizmetlerin sadece öğrencilerin kullanımına değil, ilde ihtiyaç duyan tüm görme engelli vatandaşların da kullanımına açıldığını ifade etti.

"ÜNİVERSİTELER KURULDUKLARI ŞEHRİ DE TANITIR"

Reklam
Reklam

Yeni yapılan binalarda, geleceğe yönelik, depreme dayanıklı çalışmalar yapıldığını dile getiren Rektör Alkan, şunları ifade etti: ''Üniversite, toplumun her alanında yer alan bir kurumdur. Bir üniversite ile bırakın ülkeyi, dünyaya kendinizi tanıtabilir ve bulunduğunuz ili tanıtabilirsiniz. Biz bu kapsamda çalışıyor ve ilk günden bugüne söylediğimiz dünya üniversitesi olacağız sözünü tekrarlıyoruz. Bakın şimdi dünyadaki 22 üniversite ile eğitim ve araştırma protokolü imzaladık. Amerika başta olmak üzere İtalya, Azerbaycan, Mısır, Pakistan, Sudan, Bulgaristan gibi ülkelerdir. Bu işler kolay yapılmıyor. Gece gündüz üniversitemiz için çalışıyoruz.”

Teknokent'in kurulduğunu da belirten Alkan, Türkiye genelinde çok büyük çapta üniversitelerin bu konuyu daha bilmediklerini söyledi. Bölgenin tarım yönüne de dikkat çeken Alkan, Çorum’un en önemli geçim kaynağı olan un ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi. Alkan, ''Bu konuda bir çalışmamız var dediğimiz zaman ‘üniversite fırın mı kuracak?’ dediler. Fırın ve un fabrikalarıyla ilgili Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Hangisi sağlıklı, ekmeğin üretimi nasıl olmalıdır? Bu konularda iş adamı ve esnaflarımıza yardımcı olacağız.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yeni yapılması planlanan kampüs alanını da değerlendiren Rektör Alkan, 500 dönümlük alanın yüzde 93'ünün alındığını, geriye kalan 30 dönümlük alanda geçici sorunlar yaşandığını söyledi. Askeriyenin bulunduğu alanla ilgili sorunlar oluştuğuna da vurgu yapan Alkan, kendilerine verilmesini istedikleri bir alanın TOKİ'ye verileceğinin dile getirildiğini ve bundan duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Bu konuda il olarak bir kamuoyu oluşturulması gerektiğinin altını çizen Alkan, ''Bu üniversite, bu şehrin olacak. Ne benim şahsım ne de sizlerin, tüm şehrindir. Bu konuda beklentim o ki bu alanın bizlere verilmesidir.'' şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: