Hitit Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Festivali

Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Festivali"nde, Kırgız öğrenciler geleneklerini tanıttı.

Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Festivali"nde, Kırgız öğrenciler geleneklerini tanıttı. Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Semih Kızıldağ, Devlet Tiyatrosu salonunda gerçekleştirilen programda, üniversitede 20'den fazla ülkeden gelen öğrencilerle eğitim gördüklerini belirterek, yabancı uyruklu öğrencilerin Çorum'a ve Hitit Üniversitesine renk kattığını söyledi. Yabancı uyruklu öğrencilerin kültürlerini yansıtmaları için ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kızıldağ, "Bu etkinliğin benzerini önümüzdeki günlerde Amasya'da da gerçekleştireceğiz. Bundan sonra her türlü faaliyetimizde yabancı uyruklu arkadaşlarımızı da aramıza alacağız. Onlar bizlere kendi kültürlerini tanıtıyor, biz de onlara Türk kültürünü öğretiyoruz" diye konuştu. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da üniversitede 3 kıtadan 63 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, bu sayının gelecek yıllarda daha da artacağına inandığını kaydetti. Yabancı uyruklu öğrencilerin, Hitit Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma yolunda attıkları adımlara katkı yapacağını vurgulayan Alkan, "Üniversitemiz kurulduğu tarihte liselerden inkılap tarihi öğretmelerini çağırarak ders veriyordu ve fiziksel şartları yetersizdi. Şimdi bu üniversite dört kıtadan 25 farklı ülkeden 39 üniversite ile işbirliği anlaşması yaptı. Dünya üniversitesi olma yolunda ilerliyoruz. Yabancı uyruklu öğrencilerimizle dünya aktörü olma yolunda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kırgız öğrenciler geleneklerini tanıttı. Yöresel kıyafetleriyle Kırgız danslarını sahneleyen öğrenciler, Manas Destanı'ndan da bir bölüm canlandırarak, türküler seslendirdi. Programda Orhan Veli Kanık'ın "İstanbul'u Dinliyorum" şiirini de okuyan öğrenciler, ardından Türkçe şarkılar seslendirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz