Hitit Üniversitesi'nden Şampiyon Güreşçilere Vefa

ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) dersliklerine, olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçiler Adil Candemir, Tevfik

ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) dersliklerine, olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçiler Adil Candemir, Tevfik Kış, Mahmut Atalay ve Nazmi Avluca'nın isimleri verildi.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, yüksekokulun spor salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 38 yıllık akademisyenlik hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Üniversite senatosu ve Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a yaptıkları teklifin tereddütsüz kabul edildiğini anlatan Yamaner, güreş sporunun efsane isimlerinin Türk sporunun ağabeyleri, duayenleri ve övünç kaynağı olduğunu, onları unutmayıp unutturmayacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Rektör Alkan da Türkiye'de "teşekkür etme" veya "kıymet bilme" kültürünün çok fazla olmadığını savunarak, "Örnek olmuş, büyük başarılar kazanmış ve ülkemizin adını gururla temsil etmiş kişilerin, genellikle ölünce kıymetini biliriz. Onları yaşarken ölümsüzleştirmeyiz. İşte biz de bugün burada sizlerin adını sonsuza kadar yaşatacağız. Bugün dersliklere isminizi verebildik, inşallah yeni spor salonlarımız yapılınca daha iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

-İsimleri dersliklerde yaşatılacak-

Şampiyon güreşçilerden Mahmut Atalay'ın kızı Yrd. Doç. Dr. Müberra Atalay ise babasını Adil Candemir'in güreşe kazandırdığını bildirerek, "Babamla Adil Candemir, Tevfik Kış ve Nazmi Avluca Çorum'da yetişmiş, güreşe burada başlamış ve çok büyük başarılar kazanmışlar. Bence dördünün de yollarının Çorum'da kesişmesi tesadüf değil. Onlar hem birer şampiyon hem de birer lider. Bu onuru bizlere yaşattığınız için teşekkür ederim" dedi.

Törende Adil Candemir'in oğlu Gürhan Candemir ile Tevfik Kış ve Nazmi Avluca da kısa birer konuşma yaparak, Rektör Alkan ve üniversite senatosuna teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından üniversite öğrencileri tarafından sembolik olarak güreş müsabakaları ile folklor gösterileri sunuldu. Daha sonra şampiyon güreşçilerin isimlerinin verildiği dersliklerin açılışı gerçekleştirildi.

Adının verildiği sınıfa giren Tevfik Kış, sınıfta güreş hayatını öğrencilere anlatmak istediğini söyleyince Rektör Alkan da en kısa sürede bu isteğin yerine getirileceğini belirtti.

Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: