Hitit Üniversitesi'nin 7. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Çorum Hitit Üniversitesi'nin 7 kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.Anitta Otel'de düzenlenen kutlamalara Vali Sabri Başköy,...

Çorum Hitit Üniversitesi'nin 7 kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Anitta Otel'de düzenlenen kutlamalara Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Ami Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Garnizon Komutanı Hakan Saraç, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Reklam
Reklam

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, dünyanın 10 değişik ülkesinden 22 üniversite ile eğitim ve araştırma işbirliği yaptıklarını açıklayarak, Hitit Üniversitesi’nin bugün dünya üniversitesi olma yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerlediğini söyledi.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nin hiçbir zaman yüksek lise düzeyinde olmayacağını ve Anadolu’da ‘adı, sanı’ duyulmayan üniversiteler arasında yer almayacağını vurgulayarak, üniversitenin dünya ölçeğinde çalışmalara imza atarak başarıları ile adından söz ettireceğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesini layık olduğu yere taşımak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini bildirdi.

Alkan, “Göreve geldiğimiz dönemlerde sürekli kampus yeri gündeme getirilirken, artık üniversiteden beklentiler, şehre yapacağı katkıların konuşulması gurur verici. Elbette fiziki mekanlara ihtiyacımız var. Ancak buraların fiziki mekanlardan öte bu kente, ülkeye, dünyaya katma değer sağlayacak olan çalışmaların yapıldığı eğitim kurumlarına dönüşmesi binadan da daha önemli. Artık üniversitelerin gerçek varoluş sebepleri ile anılmaları isteniyor” dedi.

Reklam
Reklam

Üniversitede öğrenci sayısında yüzde 33 artış yaşandığını dile getiren Alkan, “Şuan Hitit Üniversitesi’nde 11 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Bunu önümüzdeki dönemde 20 bin ve üzerine çıkarmayı istiyoruz. Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemize alınmasına önem veriyoruz. Bunun için yönerge hazırlandı. Başta Türkiye Cumhuriyetleri ve akraba topluluklar olmak üzere her ülkeden üniversitemize öğrenci alımı yapmayı planlıyoruz. Üniversite her alanda cazibe merkezi oldu. Öğretim üyesi, öğretim elemanı ve idari personel sayımızda artış oldu. Hedefimiz yeterli sayıda öğretim elemanına sahip olmak ve 2011 yılında bir öğretim üyesi ve görevlisine 27 öğrenci düşerken, bugün bu sayı 23’e geriledi. Önümüzdeki süreçte bu sayıyı 10 ila 15’e düşürmek. Eğitim öğretim ve araştırma alt yapısı destek projesi kapsamında üniversitemizdeki akademisyenlere personelimize 2 milyon 269 bin TL tutarında malzeme desteğinde bulunduk. Hedefimiz bütün akademisyenlere yılda en az bir kez bilimsel etkinliklere katılmasını sağlamak. Yaptığımız çalışmalar büyük bir puzzlenin küçük parçaları. Önümüze koyduğumuz hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Programda yeni görevlerine atanan akademik personele teşekkür belgesi verildi. Etkinlik yaş pasta kesiminin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz