Hitit Yolunda Gençlik Yürüyüşü

Çorum'un Sungurlu Gençliği Eğitim ve Kültür Derneği, kentin turizm değerlerini ve alternatif spor mekanlarını ulusal...

Çorum'un Sungurlu Gençliği Eğitim ve Kültür Derneği, kentin turizm değerlerini ve alternatif spor mekanlarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla Gençlik Programları Eylemi kapsamında Hitit yolunda ‘Gençlik Yürüyüşü’ düzenledi.

Boğazkale ilçesinde düzenlenen yürüyüşe Sungurlu Gençliği Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Haşim Özsaray, izci liderleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Dernek Başkanı Ahmet Haşim Özsaray, Valilik tarafından hayata geçirilen 'Hitit Yolu' projesinin Çorum'un turizm ve alternatif sportif aktiviteleri açısından potansiyelini büyük ölçüde artırıcı bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Özsaray, bir sivil toplum kuruluşu olarak kabul edilen bu proje ile Hitit yolunun ve Çorum'un tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Amaçlarının ilerleyen yıllarda projenin kapsamını daha da geliştirerek uluslararası bir projeye dönüştürmek olduğunu ifade eden Özsaray, “Bu düşünceler ışığında proje fikrimizin oluşmasından kabul aşamasına kadar geçen dönemde desteklerini esirgemeyen Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin ve eski Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç'a teşekkür ederim" diye konuştu.

2 gün süren etkinlik 28 kilometrelik yürüyüşün ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: