Hitler selamına ordudan soruşturma

VİYANA (İHA) - Avusturya'da meydana gelen olayda, Youtube isimli video paylaşım sitesine gönderdikleri "Nazi selamlı" görüntü, orduda görevli 3 asker hakkında soruşturma başlatılmasına neden oldu. Savunma Bakanlığı, böylesi bir olay karşısında tolerans gösterilmeyeceğini bildirdi.

Avusturya'da "Neo-Nazi faaliyeti" göstermekle suçlanan 3 asker hakkında soruşturma başlatıldı. Video paylaşım sitesi YouTube'e gönderilen görüntüler üzerine yaşanan olayda, Avusturya ordusuna mensup 3 askerin, Nazi selamı verdikleri gerekçesiyle haklarında dava açıldı.

Reklam
Reklam

Ordu sözcüsü Hans Georg Wallner, "Askerler hakkındaki dava Perşembe günü görülecek" şeklinde konuştu. Wallner, söz konusu siteye 2 ayrı görüntü yollandığını ve her ikisinde de askerlerin Schwarzenber Kışlası'nda Hitler selamı verdiklerini dile getirdi. Bu arada videolar apar topar siteden geri çekilirken, Avusturya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, böylesine bir olay karşısında "Sıfır tolerans" gösterileceği vurgulandı.

Öte yandan Nazi lideri Adolf Hitler'in doğum yeri olan Avusturya, 1938-1945 yılları arasında, Nazi Devleti'nin bir parçası olmuştu.